Bezwaarschrift voor mantelzorgers die het niet redden zonder huishoudelijke hulp | parkinson-vereniging.nl

Bron: Mezzo

Mezzo is blij met de uitspraak van de rechter dat gemeenten zonder onderzoek geen huishoudelijke hulp mogen schrappen. Deze uitspraak is niet alleen belangrijk voor de cliënt, maar ook voor mantelzorgers.

Huishoudelijke hulp is namelijk een belangrijke vorm van ondersteuning voor mantelzorgers. Mezzo adviseert mantelzorgers die het niet gaan redden zonder huishoudelijke hulp, gebruik te maken van het bezwaarschrift.

Uitgangspunt van de Wmo is dat maatwerk wordt geleverd. Daarvoor is een gesprek tussen gemeente, zorgvrager en mantelzorger essentieel.

Klik hier om verder te lezen.