Digitale zorg maakt het makkelijker - deel 1 | parkinson-vereniging.nl

Digitale zorg maakt het makkelijker - deel 1

Bron: NPCF

Digitale Zorg is een nieuwe vorm van uitvoering en ondersteuning van gezondheidszorg. Door gebruik te maken van moderne middelen of middelen die al bestaan op een andere manier gebruiken, kan de patiënt meer actief betrokken worden bij:

• het voorkomen van ziekte (preventie),
  • onderzoek,
  • behandeling,
  • en nazorg.

Het betekent niet alleen zich laten informeren (health 1.0), maar ook actief meedoen in nieuwe vormen van zorg (health 2.0). Er wordt gebruik gemaakt van zorg, die geen muren meer kent, maar georganiseerd is via het web.

Patiëntenfederatie NPCF heeft drie filmpjes gemaakt die we aan u willen laten zien. Het eerste filmpje gaat over het online consult. In zo’n 1,5 minuut wordt duidelijk gemaakt wat het is en waar het goed voor gebruikt kan worden: