Patiënt worden kan altijd nog | parkinson-vereniging.nl

Patiënt worden kan altijd nog

Dit is de titel van de in 2006 gemaakte voorlichtings-DVD over de ziekte van Parkinson of eigenlijk over mensen met deze ziekte. Een achttal patiënten zijn hiervoor geïnterviewd, jonge mensen met beginnende Parkinson en ouderen met al gevorderde Parkinson.

Uit de interviews is gebleken dat alle patiënten een zeer positieve kijk op het leven hebben ondanks hun functiebeperking. Men heeft nu de tijd om hobby's uit te bouwen, nieuwe hobby's te creëren, sommigen werken nog in deeltijd, kortom men zit niet bij de pakken neer.

Deze DVD is een absolute aanrader voor diegenen bij wie de diagnose Parkinson recent gesteld is hoewel de "gevorderden" er misschien die dingen uithalen die kunnen bijdragen aan een goede kwaliteit van leven.

Klik hieronder voor de patiëntenverhalen. Wilt u de dvd bestellen, klik dan hier.

Klik hier voor het verhaal van Cees

Klik hier voor het verhaal van Francis

Klik hier voor het verhaal van Hans

Klik hier voor het verhaal van Henk