Eigen risico zorgverzekering moet nu omlaag | parkinson-vereniging.nl

Eigen risico zorgverzekering moet nu omlaag

Het eigen risico in de zorg moet snel omlaag. Als de politiek het niet, of niet op tijd regelt, moeten de zorgverzekeraars maar toezeggen dat ze het eigen risico volgend jaar niet volledig doorberekenen aan hun verzekerden.

lr verzekering 7575Dat stelt Patiëntenfederatie Nederland in een brief aan Zorgverzekeraars Nederland. Volgens directeur Dianda Veldman van de Patiëntenfederatie betalen chronisch zieken en gehandicapten elk jaar het volledige eigen risico. “Dan ben je in januari al 385 euro kwijt. Dat is niet vol te houden. Wij vinden een bedrag van 175 euro te verdedigen en roepen politiek en zorgverzekeraars op dat snel met ons te regelen.”

Lees hier de brief