Parkinson KinetiGraph gebruikt in meer dan 20 Nederlandse ziekenhuizen | parkinson-vereniging.nl

Parkinson KinetiGraph gebruikt in meer dan 20 Nederlandse ziekenhuizen

Geplaatst op 16 juni 2017

Al eerder kon u op onze website lezen over de Parkinson KinetiGraph (PKG). De PKG™ bestaat uit een klein apparaatje dat om de pols wordt gedragen voor het verzamelen van gegevens. Het verschaft de arts een overzicht van de wijze waarop bradykinesie en dyskinesie in de loop van de dag variëren en het herinnert parkinsonpatiënten eraan om hun medicatie in te nemen.

Inmiddels worden er in Nederland in meer dan twintig ziekenhuizen gebruik gemaakt van dit horloge en zijn er 1.100 metingen mee gedaan. Wereldwijd ligt dit aantal op meer dan 200 ziekenhuizen en zijn er ruim 15.000 metingen verricht.

Benieuwd naar het horloge? De EPDA heeft een film over de PKG gemaakt. Deze vindt u door op de volgende link te klikken: https://youtu.be/pB7KMpRabok