Werkgroep Parkinson en Werk

Werkgroep Parkinson en Werk

De werkgroep Parkinson en werk is in 2013 opgericht met als doel mensen met de ziekte van parkinson(ismen) te informeren over wat hen te wachten staat als werken niet meer (helemaal) lukt. Dit heeft geleid tot een omvangrijk dossier op de website van de vereniging.

Omdat veel mensen behoefte hebben aan een individueel advies is de helpdesk Parkinson en Werk in het leven geroepen. De helpdesk beantwoordt vragen van leden van de Parkinson Vereniging per e-mail of telefonisch. Leden van de werkgroep behandelen veelvoorkomende vragen en onderwerpen in de workshop Parkinson en Werk. Hierin is ook ruimte voor lotgenotencontact en partners van mensen met parkinson(ismen). De overleggen en workshops van de werkgroep Parkinson en Werk vinden plaats in de regio Utrecht.

De ervaring heeft geleerd dat deelnemers aan de workshops in de regel maximaal vier jaar de diagnose parkinson(ismen) hebben en nu voor het eerst met toenemende beperkingen in hun werk worden geconfronteerd.

De werkgroep Parkinson en Werk bestaat nu uit vier enthousiaste leden met kennis als professional en/of kennis als ervaringsdeskundige. Om de lopende zaken te kunnen verwerken zoekt de werkgroep naar nieuwe leden.

Profiel

De werkgroep Parkinson en Werk zoekt:

  • Mensen met professionele ervaring als arbeidsdeskundige, medewerker UWV, Arbodienst, of HR/P&O-medewerker;
  • Ervaringsdeskundige mensen, die zelf al dan niet meer deelnemen aan het arbeidsproces;
  • Mensen die hun kennis en ervaring in woord (helpdesk) en gesprek (workshop) willen delen met mensen die op een belangrijk keerpunt in hun leven staan.

Wat wordt gevraagd 

  • Een inzet van 2 tot 4 uur per week voor lopende zaken;
  • 3 tot 4 dagdelen beschikbaarheid per jaar voor overleg;
  • 3 tot 4 zaterdagen per jaar beschikbaarheid voor de workshops.

Geïnteresseerd?

Heeft u vragen over de vacature voor de werkgroep Parkinson en Werk? Neem dan contact op met Carla Aalderink, telefoonnummer: 030- 656 13 69. Heeft u interesse in deze vacature? Reageer dan per e-mail naar: info@parkinson-vereniging.nl, onder vermelding van ‘Werkgroep Parkinson en Werk’.

Labels:

Terug naar boven