Zevenaar: Liemerije

Zevenaar: Liemerije

Hunneveldweg 12
6903 ZN Zevenaar

Naam LIEMERIJE, deskundige zorg voor ouderen
NAW-gegevens

Hunneveldweg 12
6903 ZN Zevenaar
088-0441900

Parkinsonafdeling
Als thuis wonen niet meer gaat, kunt u terecht op de Parkinson unit van afdeling De Esdoorn van Liemerije Zevenaar. Op de afdeling wonen acht mensen samen. Het leefklimaat op de unit, de zorg en de behandeling van de cliënten sluit aan bij de wensen en de behoeftes van de cliënt. De laatste richtlijnen op het gebied van Parkinson zijn hierbij de basis. Zo zijn er geen obstakels in de looproute, zijn de kleuren in de huiskamer aangepast en zijn de toiletbrillen donker. Op deze manier kan de cliënt zich beter focussen op zijn handelen.
Parkinsonverpleegkundige Ja, op de afdeling waar de meeste parkinsonpatienten verblijven werkt een parkinsonverpleegkundige. Zij gaat ook op andere afdelingen bij bewoners met de ziekte van parkinson langs. En ze neemt deel aan het ParkinsonMDO 1 keer per maand.
ParkinsonNet

Ja, van alle paramedici is er iemand geschoold door ParkinsonNet: fysio, ergo, diëtist, logopedist, maatschappelijke werk, psycholoog. 
Ja, er is een specialist ouderengeneeskunde.

Overige parkinsonactivteiten

Parkinson Café Zevenaar, samenwerking Liemerije met de Parkinson Vereniging

Dagbesteding: ja.

Beweeggroep ziekte van Parkinson, bewegen op muziek door Anette Stelwagen. Zij is ook geschoold in de PWR-training

Short stay kan via ELV op de GRZ

Informatiebijeenkomsten wel klinische lessen voor woonbegeleiders

We doen daarnaast ook consulten in de thuissituatie, met de mogelijkheid om een MDO te houden met cliënt zelf, mantelzorger, huisarts, eigen behandelaars, thuiszorg,

Parkinsonverpleegkundige en SO van ParkinsonNet

Nauwe samenwerking met de neurologen, omdat de parkinsonverpleegkundige zowel in het verpleeghuis werkt als voor de neurologen.

Labels:

Terug naar boven