Amsterdam: Verpleeghuis Leo Polak

Amsterdam: Verpleeghuis Leo Polak

23 juli 2018

Locatie Leo Polak
Saaftingestraat 8
Amsterdam

Naam VERPLEEGHUIS LEO POLAK (AMSTERDAM)
NAW-gegevens Locatie Leo Polak, Saaftingestraat 8, Amsterdam
Parkinsonafdeling Ja. Binnen de locatie zijn op verschillende afdelingen wel mensen met parkinson. Ook wordt binnen de afdeling Algemene Revalidatie Parkinsonrevalidatie gegeven. Het aantal cliënten is wisselend.
Parkinsonverpleegkundige Nee
ParkinsonNet Ja (specialisten ouderenzorg) 
Ja (Paramedici ParkinsonNet)
Overige parkinsonactivteiten

1) Short Stay. Short Stay is Parkinsonrevalidatie vanuit de GRZ. Opname verloopt via het ziekenhuis.

2) Er is ook een beweeggroep Ziekte van Parkinson die bekostigd wordt via de eerste lijn, waaraan ook andere revalidanten kunnen deelnemen of cliënten die de dagbesteding bezoeken. De groep wordt begeleid door een fysiotherapeut die is aangesloten bij ParkinsonNet.

3) Dagbesteding (de mogelijkheden voor dagbesteding voor mensen met parkinson gaan veranderen omdat er veranderingen zijn opgetreden in de bekostiging via de WMO en de wensen hierin van de gemeente Amsterdam).

Toelichting: Verdeeld over de andere locaties van Amstelring zijn er bij ParkinsonNet aangesloten therapeuten. In locatie Bornholm (Hoofddorp) en Vreugdehof (Amsterdam) zijn binnen alle paramedische disciplines leden van ParkinsonNet. De overige locaties kunnen een beroep op die therapeuten doen voor ondersteuning of advies.

Labels:

Terug naar boven