Yoppers Café Twente

Yoppers Café Twente

21 september 2018

Yvonne heeft jouw hulp nodig!

Ongeveer 10% van de parkinsonpatiënten is jonger dan 50 jaar als zij de diagnose Parkinson krijgen. Onze collega Yvonne Knaap - jeugdconsulent bij het Maatschappelijk Plein - is ook voor haar 50ste gediagnostiseerd met Parkinson. Zij wil deze specifieke groep ‘Yoppers’ (Young Onset Parkinson) één keer in de maand bij elkaar brengen om ervaringen uit te wisselen onder het genot van een hapje en drankje.

Yoppers lastig te bereiken

Yvonne organiseert iedere laatste donderdag van de maand om 16.00 uur een Yoppersbijeenkomst in café De Engel in Oldenzaal. Ze is op dit moment actief op zoek naar meer Yoppers: “Ik ben pas in juni van dit jaar gestart met het organiseren van Yopper-bijeenkomsten, dus dit initiatief staat  nog in de kinderschoenen. Het is echter heel lastig om deze specifieke groep goed te bereiken. Daarom probeer ik mijn zoektocht via zoveel mogelijk kanalen te delen.”

Uitwisselen ervaringen belangrijk

Yvonne hecht er veel waarde aan dat Yoppers in Oldenzaal en omgeving weten dat er zo’n bijeenkomst is: “Het uitwisselen van elkaars ervaringen is ontzettend helpend bij het leren accepteren. En dat is ook precies het doel waarom ik deze bijeenkomsten organiseer. Bovendien is dit ook een ideale mogelijkheid om je sociale leven meer invulling te geven. Dat is soms best lastig hoor, daarom is het goed om elkaar te ontmoeten. De partners zijn ook van harte welkom hoor!”

Kun jij Yvonne helpen?

Ken jij iemand in jouw omgeving die voor zijn of haar 50ste is gediagnostiseerd met Parkinson? Tip hem of haar eens over de maandelijkse Yopper-bijeenkomst in café De Engel. Voor vragen of meer informatie kunnen zij contact opnemen met Yvonne Knaap via 0637473424 of yvonneknaap@hotmail.com. Alvast bedankt!

Labels:

Terug naar boven