Presentatie Parkinson2Beat voor Parkinson Cafés

Presentatie Parkinson2Beat voor Parkinson Cafés

Ruud Overes (57) weet sinds 2017 dat hij parkinson heeft. Een nieuwe situatie waarin hij zich nieuwe doelen heeft gesteld en Parkinson2Beat heeft opgericht.

Fietstocht

Een team van 10 tot 15 personen (van wie de helft met parkinson) heeft een fietstocht van 10.000 km georganiseerd door Europa. Hierbij zijn de meest mooie plekken bezocht als: Santiago de Compostela, Lissabon, Gibraltar, Barcelona, Noord-Italië, Ljubljana, Zagreb, Tirana en tenslotte Athene. In Athene mocht Ruud finishen in het Olympisch stadion waar de eerste moderne spelen in 1896 zijn gehouden en waar nog steeds de fakkel wordt ontstoken. Ruud heeft ook vijf ambassadeurs bezocht en diverse parkinsonverengingen om beter inzicht te krijgen van de situatie in andere landen.

Remmende invloed

Ruud heeft zich voor en na de tocht laten testen op fysiek en cognitief gebied. Hieruit blijkt dat sporten voor hem een zeer goede en remmende invloed heeft op zijn parkinson. De tocht heeft € 13.495 opgebracht t.b.v. fundamenteel onderzoek.

Presentatie

Ruud heeft een zeer inspirerende presentatie met mooie foto’s en filmpjes en komt graag langs om over de reis,  Parkinson2Beat en de plannen van volgend jaar te vertellen. Meer informatie leest u op www.Parkinson2beat.nl. U kunt hem kosteloos bestellen door een e-mail te sturen naar info@Parkinson2Beat.nl.

Terug naar boven