Vacature: coördinator Parkinson Café Zeeland (Oss-Uden-Meierijstad)

Coördinator Parkinson Café in regio Oss-Uden-Meierijstad

De Parkinson Vereniging is op zoek naar een coördinator voor Parkinson Café Oss-Uden-Meierijstad

De Parkinson Vereniging is een middelgrote patiëntenvereniging met bijna 9.000 leden. De ruim 550 vrijwilligers van de vereniging worden vanuit het landelijk bureau in Bunnik ondersteund. Het bureau voert samen met actieve leden activiteiten uit op het gebied van lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging en onderzoek. De Parkinson Vereniging organiseert jaarlijks diverse bijeenkomsten voor leden, waaronder het jaarlijkse symposium Wereld Parkinson Dag en cursussen en workshops vanuit de Parkinson Academie. Op regionaal en plaatselijk niveau zijn er bewegingsgroepen en activiteiten vanuit de meer dan 65 Parkinson Cafés. Hier kan men elkaar periodiek ontmoeten in een informele, ontspannen sfeer.

Wat vragen wij van u?

Als coördinator van een Parkinson Café organiseert u samen met een team betrokken vrijwilligers minimaal 4 en maximaal 12 x per jaar een Parkinson Café bijeenkomst. U heeft kennis van de ziekte van Parkinson(ismen) en affiniteit met de standpunten van de Parkinson Vereniging. U biedt de bezoekers van het Parkinson Café een luisterend oor en biedt informatieve- en recreatieve activiteiten. U beschikt over goede contactuele eigenschappen om samenwerkingen aan te gaan met gemeente, bedrijven en partners uit het ‘Parkinson’ netwerk. Ook het fondsenwerven in uw woonplaats voor de financiële ondersteuning van het Parkinson Café is u niet vreemd.  Bovenal vindt u het als organisatietalent heerlijk om de organisatie van A(fspraken) tot Z(akelijk) te regelen voor de totstandkoming van de Parkinson Café bijeenkomsten. Als echte teamspeler motiveert u de vrijwilligers in uw team en draagt u diverse taken aan hen over. U heeft cijfermatig inzicht, kunt goed overweg met de computer en beschikt over voldoende tijd en energie.

Wat krijgt u ervoor terug?

• Persoonlijke contacten tijdens de Parkinson Café bijeenkomsten en bij de overleggen van de Parkinson Vereniging.
  • Meer kennis opdoen tijdens de eendaagse cursussen ‘Maak kennis met de Parkinson Vereniging’, ‘Basiscursus voor coördinatoren van Parkinson Cafés’ en overige cursussen.
  • Ondersteuning vanuit het landelijk bureau.
  • Een bedrijfs- en ongevallenverzekering.

Geïnteresseerd in deze vrijwilligersfunctie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Miriam Leenders: miriam@parkinson-vereniging.nl of telefonisch 030 - 65 61 369.

Ga terug naar de pagina van Parkinson Café Zeeland (Oss-Uden-Meierijstad)

Labels: