Parkinson in pen en penseel

Parkinson in pen en penseel

30 januari 2019

Parkinson in pen en penseel van Gerda Neefjes is een paperback van 144 pagina's, waarvan de helft bestaat uit handgeschreven tekst en de andere helft uit tekeningen in inkt en waterverf.

De schrijfster (55 jaar) heeft sinds 2015 de ziekte van Parkinson en op de achterkant van het boek zegt zij het volgende:

"In Parkinson in pen en penseel schrijf en teken ik hoe het is om te ontdekken dat mijn hersenen haperen. Ik blijk de ziekte van Parkinson te hebben, iets waar ik niet op zat te wachten. Ik hou niet van stijf, traag en onhandig en nu word ik het alle drie! Ik blijk nog wel met pen en penseel overweg te kunnen en begin met het vullen van een schetsboek. Misschien om het allemaal te kunnen bevatten, of om niets te vergeten. En om het onafwendbare verval goed in de gaten te houden, dat ook. Links schrijf ik een stukje tekst en rechts maak ik daar een tekening bij. Of andersom. Daarbij gaat het niet uitsluitend over het hebben van Parkinson, maar ook over tekenen, werk, vakantie en vriendschap."

Schetsboek over parkinson

Wat dit boek onderscheidt van andere boeken over dit onderwerp, is dat het een schetsboek is. Het brengt het hebben van Parkinson op een originele, kleurrijke en luchtige manier in beeld. Het is een levendig boek, vanwege de bijgaande tekeningen en omdat het een wat ruimer aandachtsgebied heeft dan alleen de ziekte Parkinson. De schrijfster beleeft allerlei 'gewone' zaken die haar regelmatig doen beseffen dat er een slopend proces aan de gang is. Het leven wordt langzaam maar zeker minder makkelijk en misschien wel minder mooi. En juist dat doet haar ook beseffen wat ze allemaal nog wel heeft. De teksten zijn gevoelig, no-nonsense en niet zonder humor. Kortom: een aanrader!

Het boek kost € 16,95 en is te bestellen via: https://www.boekenbestellen.nl/boek/parkinson-in-pen-en-penseel 

“Het is verrassend, informatief, ontroerend en grappig, wat wil je nog meer!"

 

Labels:

Terug naar boven