Yopper Café Haarlem: Themabijeenkomst ‘Minder Parkinson, Meer Leven’

Yopper Café Haarlem: Themabijeenkomst ‘Minder Parkinson, Meer Leven’

Spreker: Koen Lucas, Parkinsoncoach en -trainer
Donderdag 31 oktober van 19.00 – circa 21.30 uur
Wijkcentrum De Schakel, Pijnboomstraat 17, Haarlem

Koen Lucas

Koen Lucas is parkinsoncoach en -trainer en is samen met Kees Vermunt oprichter van het initiatief Omgaan met de ziekte van parkinson. Hij helpt patiënten, hun partner en andere mantelzorgers via online sessies en bijeenkomsten constructief om te gaan met parkinson en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Hij gelooft dat mensen enorme kwaliteiten hebben om hun levenskwaliteit te verhogen, ondanks een chronische ziekte. Verder is Koen (mede)auteur van de boeken ‘Parkinson & Stress’ en ‘Minder Parkinson, Meer Leven’.

De regie over de ziekte

De themabijeenkomst staat in het teken hoe u regie kunt krijgen op uw ziekte aan de hand van negen stappen of aspecten waar iedereen mee worstelt. Koen heeft deze stappen verwerkt in een matrix om zo de kwaliteit van leven te verbeteren. Maar hoe pakt u dat aan als je er een actief leven op na houdt, een gezin thuis hebt, kinderen opvoedt, sport, sociale contacten wil onderhouden of nog werkt? Koen zal onder meer aan de hand van deze concrete voorbeelden, input uit de zaal en oefeningen richting geven hoe je doelgericht kan toewerken naar ‘Minder Parkinson, Meer Leven’.

Aanmelden

Aanmelden kan bij José Marchand via mailadres josemarchand@live.nl.
De zaal is open vanaf 18.45 uur en de bijeenkomst start om 19.00 uur. Zodoende is er voldoende tijd over om vragen te stellen aan Koen. We sluiten omstreeks 21.00/21.30 uur af. Voor thee/koffie/lekkers wordt gezorgd en water staat klaar op tafel.

Labels:

Terug naar boven