De parkinson pandemie, een recept voor actie

De parkinson pandemie, een recept voor actie

9 oktober 2020

In 'De parkinson pandemie' bieden vier topdeskundigen Dorsey, Sherer, Okun en de Nederlandse hoogleraar neurologie Bas Bloem, een ambitieus plan om één van de grootste gezondheidsuitdagingen van onze tijd aan te pakken. 

Ray Dorsey, Todd Sherer, Michael S. Okun en Bastiaan R. Bloem

De Parkinson Pandemie.jpg

Pandemie

De ziekte van Parkinson wordt een pandemie. Tussen 1990 en 2015 is het aantal mensen met parkinson verdubbeld tot meer dan 6 miljoen wereldwijd, en de verwachting is een verdere verdubbeling tegen 2040. Daarmee is het de snelst groeiende neurologische aandoening ter wereld. Dit komt gedeeltelijk door de vergrijzing: oudere mensen hebben een hoger risico op parkinson. Maar parkinson lijkt ook een door de mens veroorzaakte ziekte te zijn, met een rol voor de industrialisering en giftige stoffen zoals landbouwbestrijdingsmiddelen, zware metalen en oplosmiddelen.

Het is daarom tijd voor actie. In De Parkinson pandemie bieden vier topdeskundigen Dorsey, Sherer, Okun en de Nederlandse hoogleraar neurologie Bas Bloem, een ambitieus plan om één van de grootste gezondheidsuitdagingen van onze tijd aan te pakken:

  • meer voorlichting over de pandemie
  • het aanpakken van de vervuiling van onze omgeving
  • het nemen van preventieve maatregelen
  • het toegankelijk maken van betere en breder beschikbare zorg
  • optimale steun voor patiënten en hun naasten
  • en tenslotte meer onderzoek naar de oorzaak en uiteindelijke genezing

Dit boek is hiermee belangrijk voor iedereen die door deze ziekte is of kan worden geraakt - patiënten, gezinnen, zorgverleners, politici en activisten.

Paperback, 320 pagina’s

€ 29,50

ISBN 978 90 819322 19

Koop het boek bij boekhandel Poiesz uitgevers

Lees hier een recensie over dit boek

Neuroloog Bas Bloem over de aanleiding en inhoud van het boek:

Informatie over de auteurs

Ray Dorsey is als hoogleraar Neurologie verbonden aan de Rochester Universiteit (New York), waar hij hoofd is van ‘Center for Health & Technology’.

Todd Sherer is neurowetenschapper en CEO van de Michael J. Fox Foundation voor Parkinsononderzoek (New York).

Michael S. Okun is als hoogleraar Neurologie verbonden aan de Universiteit van Florida (Gainsville) en is tevens medisch directeur van de National Parkinson Foundation.

Bastiaan R. Bloem is hoogleraar aan de Radboud Universiteit (Nijmegen), is medisch directeur van ParkinsonNet (landelijk netwerk van paramedici) en is wereldwijd een veel gevraagd spreker op conferenties van zowel wetenschappers als patiënten.

Labels:

Terug naar boven