Parkinson Doeboek - Deel 2

Parkinson Doeboek - Deel 2

18 oktober 2021

Het Parkinson Doeboek voor zorgverleners daagt zorgverleners uit om te kijken naar alles wat zich afspeelt in het begeleidingsproces van mensen met de ziekte van Parkinson en hun partners. 

parkinson-doeboek-2

Met behulp van ervaringen van mensen met parkinson én van zorgverleners wordt een realistisch beeld geschetst van de dagelijkse praktijk. Betrokkenheid en compassie spelen in al die ervaringen een belangrijke rol. Je als mens begrepen en vertrouwd voelen blijkt daarbij steeds weer de grootste wens; hoe een zorgverlener zich opstelt in het contact is van groter belang voor de waardering dan eventuele deskundigheid. Er waren echter ook verhalen over botsende verwachtingen, onduidelijkheden en je niet begrepen voelen. Mensen met parkinson doen dan ook een oproep aan hun zorgverleners: “Je kunt me pas helpen als je me écht ziet. Als je luistert naar mijn verhaal, als je aanvoelt wat er níet gezegd wordt. Kortom, als je mij begrijpt!”

Prof. dr. Bas Bloem, neuroloog:“Dit nieuwe boek is geschreven vol compassie en respect, voor zowel mensen met de ziekte zelf als voor het team van zorgverleners dat probeert de mensen met parkinson te ondersteunen. Dit boek is echt de moeite waard voor iedere zorgverlener die passie heeft om mensen met parkinson optimaal te begeleiden. Het doorlezen van dit boek motiveerde mij in ieder geval nog meer om optimaal te luisteren naar die unieke mens aan de andere kant van het bureau, en om mijn rol als zorgverlener zo goed mogelijk vorm te geven.”

 Het Parkinson Doeboek deel 2 is hier te koop

Hoofd, Radboudumc Expertisecentrum voor Parkinson & Bewegingsstoornissen

Labels:

Terug naar boven