Training Jobgrip

Training Jobgrip

6 juli 2022

Het hebben van een neurologische progressieve aandoening kan veel impact hebben op het werkende leven. Op basis van ervaringen van patiënten en behandelaars is op het Radboudumc de groepstraining ‘Jobgrip’ ontwikkeld. Het doel van de training is het zo lang mogelijk behouden van werk en het vergroten van de tevredenheid op het werk. In oktober start een nieuwe groep op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc.

Ondersteuning bij vragen rondom werk

De training ‘Jobgrip’ is speciaal ontwikkeld voor werknemers met langzaam progressieve neurologische of neuromusculaire aandoeningen die betaalde arbeid verrichten en ondersteuning willen om zo lang mogelijk te blijven werken. Het ondersteunt mensen met spierziekten, mitochondriële ziekten, de ziekte van Parkinson en andere chronisch neurologische aandoeningen  in hun vragen rondom werk. Tijdens de training wordt samen een plan gemaakt met als doel om uitval van werk te voorkomen, uitval uit te stellen of te kijken naar opties om te werk passend te maken naar de mogelijkheden.

In de praktijk

De training bestaat uit 6 interactieve bijeenkomsten van 2 uur (deels fysiek, deels online). Onderwerpen die vaak aan bod komen zijn; communicatie met werkgever en bedrijfsarts, balans privé/werk, aanpassingen en regelmogelijkheden op het werk, leefstijl en actieplannen en wet- en regelgeving. Ook zijn deelnemers op het werk actief bezig met het uitvoeren van opdrachten. Het behouden van eigen regie staat centraal in de bijeenkomsten. De training wordt gegeven door twee ergotherapeuten van het Radboudumc. Ook een bedrijfsarts, psycholoog en eventueel jurist sluiten tijdens een bijeenkomst aan.

Start nieuwe training

Op donderdag 6 oktober 2022 Dag starten we met een nieuwe groep op de afdeling Revalidatie van het Radboudumc. Deze groepstraining valt binnen de poliklinische revalidatiebehandeling en wordt vergoed door de zorgverzekering (uitgezonderd eigen risico). Om deel te nemen aan de training is een doorverwijzing van de huisarts en/of specialist naar de revalidatiearts nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via e-mail:  Maaike.vanAsperen@radboudumc.nl,  Nanette.Nab@radboudumc.nl of Yvonne.Veenhuizen@radboudumc.nl.

Labels:

Terug naar boven