Yoga4Parkinson - Oefenboek

Yoga4Parkinson - Oefenboek

12 april 2023

Juist als bewegen niet (meer) vanzelfsprekend is door een beperking als de ziekte van Parkinson, kan yoga veel positieve effecten bieden. Dat blijkt uit steeds meer wetenschappelijke studies.

Yoga4parkinson

Met het Yoga4Parkinson oefenboek willen Marjan Overdiep en Dominique Prins-König dan ook zoveel mogelijk mensen kennis laten maken met yoga. Het boek is bestemd voor mensen die naast hun yogalessen thuis aan yoga willen doen, voor yogadocenten die inspiratie zoeken en voor iedereen die benieuwd is waarom yoga nou eigenlijk zo goed voor je is.

Zelf aan de slag

Het Yoga4Parkinson oefenboek bevat niet alleen informatie over parkinson en yoga, met de oefeningen in het tweede gedeelte kun je direct zelf aan de slag gaan. Dankzij de heldere foto’s zie je in één oogopslag wat de bedoeling is. In de begeleidende teksten lees je waar je specifiek op moet letten, hoe je een houding kunt aanpassen en wat de positieve effecten zijn. Het boek kwam tot stand met steun van de Hersenstichting.

Marjan Overdiep

Marjan Overdiep (1965) kreeg op haar 48e de diagnose ‘ziekte van Parkinson’. In India ontdekte ze tijdens een intensieve yogaopleiding hoeveel baat ze daar bij had. Terug in Nederland richtte ze de stichting Maryoga en het label Yoga4Parkinson op. Inmiddels stuurt ze - met assistentie van Dominique - een mooie club vrijwilligers aan, die yogadocenten in het hele land opleidt tot gespecialiseerd Yoga4Parkinsondocent. Daarnaast geeft Marjan yogales.

Dominique Prins-König

Bij Dominique Prins-König (1969) werd de ziekte van Parkinson op haar 49e vastgesteld. Tijdens een sabbatical van haar hectische werk als journalist besloot Dominique een opleiding tot yogadocent te gaan volgen, en sloot ze zich aan bij Yoga4Parkinson. Over haar leven met parkinson schreef Dominique twee boeken: ‘De ongemakkelijke lessen van Mrs P.’ (2019) en ‘Yogajuf met parkinson’ (2022). Ook Dominique geeft yogales.

Koop hier dit boek

156 pag.| Gebonden, kleur| Stichting Maryoga € 24,95 | ISBN 9789083173252 | april 2023

Labels:

Terug naar boven