Focus op mogelijkheden: PEPP4ALL in Lelystad

Focus op mogelijkheden: PEPP4ALL in Lelystad

12 juli 2023

PEPP4ALL staat voor Patiënt en Partner Educatie Programma. Een aanvulling op de medische behandeling voor de ziekte van parkinson.  Vrijwel iedere parkinsonpatiënt en zijn omgeving krijgt te maken met psychische en psychosociale gevolgen.

PEPP4ALL beoogt handvatten te bieden, te leren omgaan met de psychosociale gevolgen. Het doel van de cursus is het verminderen van psychologische en sociale problemen van de patiënt en de partner om daarmee de kwaliteit van leven van beiden positief te beïnvloeden. De focus ligt op mogelijkheden ondanks de beperkingen, op acceptatie en het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid van zowel de patiënt als de partner.

Voor patiënt en partner

De PPEP4ALL-training richt zich op zowel de persoon met de ziekte van parkinson als ook op zijn of haar partner. De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten in groepsverband. Elke bijeenkomst duurt 2 uur. Er zijn aparte groepen voor patiënten en partners. De groepen zijn tegelijkertijd en op dezelfde locatie. Zowel de patiënt- als partnergroep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers.

Een oPPEPper voor ‘de patiënt en partner’

Lees hier meer over het programma van deze cursus

Labels:

Terug naar boven