Virtuele vertoning documentaire 'Shaking hands with the devil'

Virtuele vertoning documentaire 'Shaking hands with the devil'

19 oktober 2023

Deze krachtige 13 minuten durende documentaire (in Engels) volgt natuurfotograaf David Plummer, die zelf parkinson heeft. Plummer reist door Kenia om mensen te ontmoeten die zijn gestigmatiseerd en vervolgd vanwege hun diagnose ziekte van Parkinson. Het World Parkinson Congress nodigt u uit om een virtuele vertoning van de documentaire bij te wonen op dinsdag 31 oktober. 

Stigmatisering

Shaking hands

Deze film werd voor het eerst vertoond op het 6e Wereld Parkinson Congres in juli in Barcelona. Al snel werd de documentaire gespreksonderwerp onder de congresgangers. De documentaire is krachtig, ontroerend en zorgwekkend en benadrukt de uitdagingen van parkinson voor degenen die in Kenia wonen, maar resoneert ook met onze mondiale gemeenschap waar stigmatisering een grote barrière kan zijn voor zorg en ondersteuning.

Online kijken

Wanneer: dinsdag 31 oktober 2023
Tijd: 18.00 uur CET
Waar: Zoom (Registreer HIER)

Pannel:
David Plummer, producer en persoon met parkinson
Tash Fothergill-Misbah, PhD, producent en parkinson-onderzoeker
Olz McCoy, regisseur, cameraman, redacteur

Als u de film nu wilt bekijken, of liever zelf wilt bekijken vóór de virtuele vertoning, kunt u hem vinden op deze website, waar ook een link staat naar een BBC Breakfast-interview en een GoFundMe-pagina om geld in te zamelen voor medicijnen voor de mensen in de film.

Labels:

Terug naar boven