Nieuw dansgezelschap Leefmeesters noordelijke theaters in

Nieuw dansgezelschap Leefmeesters noordelijke theaters in

28 februari 2024

Mijn 24 Uur, zo heet de eerste voorstelling van het nieuwe noordelijke dansgezelschap Leefmeesters. De première is op 11 april in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Daarna is de voorstelling onder andere te zien in het Grand Theatre Groningen (9 mei, Groninger première) en De Nieuwe Kolk in Assen (29 mei, Drentse première). Leefmeesters maakt voorstellingen over leven met een chronische ziekte. De dansers leiden in de meeste gevallen aan een chronische ziekte, zoals Parkinson en chronische pijn.

Leefmeesters

"Het werd de hoogste tijd voor een dansgezelschap met deze samenstelling. Want als je ziek bent, sta je nog veel te vaak alleen maar toe te kijken. Leefmeesters draait de boel om”, zegt bedenker en oprichter Marlien Seinstra. ,,Nee, dit is absoluut geen gewone dansvoorstelling.”  

Mijn 24 Uur bestaat uit een solo, duet en trio, en staat onder choreografie van Miranda van Toor en Marlien Seinstra en het internationale gezelschap Ivgi&Greben. Voor de meeste dansers geldt dat ze hun debuut op de grote podia maken. De titel Leefmeesters is een eerbetoon aan de dansers. Want zij weten als geen ander hoe je dat doet: leven. Zij hebben geleerd hoe je na vallen weer opstaat. Steeds weer, want ze moeten wel…  

Kaartverkoop begonnen  

Mijn 24 Uur is vanaf april in verschillende noordelijke theaters te zien. De kaartverkoop voor de première in Leeuwarden is begonnen. Kijk hiervoor op op de website van Dans op recept - Leefmeesters.

Labels:

Terug naar boven