Nieuwjaarsbijeenkomst 7 januari 2019

Parkinson Café Lelystad presenteerd het verslag van de Nieuwjaarsbijeenkomst 2019.

Verslag van het Parkinson Café 7 januari 2019
Minimaal eenmaal per jaar organiseren we een feestelijke ongedwongen bijeenkomst zoals de nieuwjaarsbijeenkomst. Maandag 7 januari waren wij allen bijeen onder het genot van heerlijke oliebollen (donatie van bakkerij Prins) en andere lekkernijen + Chocolademelk /koffie/thee. Heerlijk met iedereen kunnen bijkletsen en de laatste nieuwtjes kunnen aanhoren. Sluiting ziekenhuis was uiteraard heel actueel. In alle rust met lotgenoten gewoon bijpraten en ideeën uitwisselen blijft ongelooflijk belangrijk blijkt elke keer weer!
Terugblik en vooruitzien!
Laten we het eens over de opkomst van ons  Parkinson Café bijeenkomsten hebben.
 11 bijeenkomsten werden er georganiseerd en de opkomst was steeds bijzonder te noemen, redelijk tot zeer goed gevulde zalen met steeds weer nieuwe gezichten waar de werkgroep en de gasten blij van werden.
Wij hebben, en daarbij dank aan de werkgroep, steeds een gevarieerd programma geboden: geluisterd naar informatie, bewogen met het lijf en met de handen, gelachen en gehuild, want buiten het programma is er ook veel leed geweest onder onze bezoekers.
Het is teveel om alle bijzonderheden op noemen, maar wij als werkgroep staan daar iedere keer bij stil.
Twee heel bijzondere zaken zijn toch zeker het vermelden waard in deze terugblik en dat waren:
Op 7 mei 2018 hebben we met elkaar ons eerste lustrum gevierd. Iedere vaste bezoeker van ons café en nog een aantal oud gedienden en andere genodigden waren uitgenodigd om ons feest mee te vieren. Vanaf 16.00 uur was iedereen welkom in het inloophuis Open Haven van het IDO. 
Zeer geslaagde middag geweest met mooie woorden van de Wethouder Janneke Sparreboom (zij heeft onder andere Zorg en Welzijn in haar portefeuille). Janneke benadrukte het belang van lotgenotengroepen en de rol die vrijwilligers hierin spelen.
Inmiddels was Carla Aalderink binnengekomen. Carla is de directeur van de Parkinsonvereniging. Ook Carla hield een kort praatje over het belang van de cafés in Nederland en over het enthousiasme wat zij tegenkomt bij de verenigingen. Zowel bij de bezoekers als bij de werkgroepen.  Aan het eind van de toespraak van Carla overhandigde voorzitter Albert haar een cheque van € 1000,00 voor de Parkinson vereniging. Dat was een gedeelte van de prijs die we gewonnen hadden bij de ING. wedstrijd.
Op maandag 3 september 2018 was het zover. Ons geheel verzorgde dagje uit naar Amsterdam (rondvaart en Lunch) en vervolgens nog naar Volendam. (Palingrokerij en sound museum) Fantastische dag geweest.
Allemaal manieren van terugblikken om lessen te trekken uit het verleden. Met als motto:
Doe vaker wat er goed ging en verzin iets anders voor wat er niet goed ging. 
Tijdens de reguliere Cafés bespreken we in een ontspannen sfeer een specifiek onderwerp met een professionele gastspreker uit de Parkinson/isme -  specialisatie dan wel een onderwerp met een zeer specifiek karakter bijvoorbeeld een Notaris.
Het volgende Parkinson Café vindt plaats op maandag 4 februari om 13:30 uur zoals altijd op ons vaste onderkomen in woonzorgcentrum “De Hanzeborg”. 
Onderwerp: Ouderen geneeskunde en als spreker Dr. de Rijk.  (Specialist Ouderengeneeskunde)
Wij hopen iedereen weer te zien en te spreken.
Werkgroep Parkinson Café Lelystad.
Hier op klikken voor meer informatie  Website  en voor een filmpje klik HIER

« Ga terug naar Parkinson Café Lelystad

Logo Parkinson_CAFE_300

Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201-A
8232 DC Lelystad

E-mail: info@parkinsoncafelelystad.nl

Terug naar boven