Psychosociale zorg 27-02-2020

donderdag 05 maart 2020 20:56

Op 27-februari 2020 werd de bijeenkomst gehouden in de Rijckehove. Kim Huinink (GZ psycholoog)en Jeroen Immerzeel (Fysiotherapeut)lichten psychosociale zorg bij parkinson toe, met ondersteuning van Dineke Schaaphok (Welzijn Capelle).

26 Bezoekers en een aantal zorgverleners kwamen donderdag 27 februari naar de Rijckehove, onder andere om bijgepraat te worden over de psychosociale zorg bij Parkinson.

Na een kopje koffie/ thee begonnen Jeroen en Kim met "wat deed de mededeling van de diagnose met u"? Aansluitend lichtten zij de visie op gezondheid toe en werd de psychosociale zorg en de relatie met parkinson besproken. Duidelijk werd dat het bij parkinson vooral draait om het vinden van de balans tussen draagkracht en draaglast. Dat kunnen mensen vaak niet alleen en diverse typen ondersteuning en verschillen tussen hulpverleners werden verder toegelicht.

Na een korte pauze ging Dineke in gesprek met de bezoekers en werd gewezen op de mogelijkheden om zelf hulp in te schakelen.

Het was een fijne, informatieve bijeenkomst.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Psychosociale zorg bij Parkinson (1).pptx1,5 MBapplication/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentationdownload

« Ga terug naar Parkinson Café Rotterdam

E-mail: info@parkinsoncaferotterdam.nl

Terug naar boven