Verslag bijeenkomst 11 september 2019

medicatie.jpgmaandag 16 september 2019

Arie Harder over homeopathie en parkinson

Arie Harder is al decennialang actief als klassiek homeopaat in Baarn. Hij heeft in die jaren een rijke ervaring opgedaan in het behandelen van allerlei aandoeningen, zowel lichamelijk als geestelijk, door het zelfhelend vermogen van de mens de activeren.

 In de homeopathie gaat men ervan uit dat datgene wat een mens ziek maakt, in lage dosis en in gelijksoortige vorm, de mens ook weer beter kan maken. Deze lichte dosis is een impuls om het lichaam ertoe aan te zetten om zelf de strijd met het ongemak aan te gaan.

 In verband met de ziekte van Parkinson betoogde hij dat stress een van de belangrijkste oorzaken is van de falende productie van dopamine en dat de patiënt de keuzes moet maken om zich weerbaar op te stellen. Het verschil tussen lot en keuze, of passief en actief.

De vier hoofdgebieden, die de dopamine aanmaak kunnen stimuleren zijn: Voeding, Bewegen, Afschakelen en je Dromen realiseren.Deze opstelling is belangrijker dan een portie levodopa, zo zei hij.

De voordracht lokte een aantal vinnige reacties uit, omdat het leek alsof een simpele keuze je van parkinson af kon helpen. Er was te veel ervaringsdeskundigheid in de zaal om dat zomaar te accepteren.

Sam van Duin

« Ga terug naar de homepage van Parkinson Café Amersfoort

Terug naar boven