Nieuwsflits Parkinson Café kwartaal 4 - 2020

Geachte heer Vonk,

In de vierde nieuwsflits van 2020 leest u hoe de huidige aanscherping van de overheidsmaatregelen ten aanzien van het corona virus er helaas weer toe leidt dat wij u het dringende advies geven om in ieder geval de aankomende 4 weken geen Parkinson Café bijeenkomsten te houden.
Ook kunt u lezen 
hoe sommige Parkinson Cafés juist na de Covid-19 sluiting van maart weer waren opgestart. Daarnaast maken we u graag attent op een speciale Covid-19 subsidie voor Parkinson Cafés om bijvoorbeeld desinfectiepompjes, tape, schoonmaakmiddelen etc. aan te schaffen. Ook bieden we u een presentatie aan van de Sasscup of een korting voor leden op de aanschaf van deze nieuwe drinkbeker voor trillende handen. Tot slot nog overig nieuws, informatie en tips om uw bezoekers op weg te helpen in het aanbod van de Parkinson Vereniging.

Veel leesplezier!

 
Aangescherpte maatregelen voor Parkinson Cafés in heel Nederland

Op dinsdag 13 oktober zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen genomen tegen de verspreiding van het coronavirus. 

De Parkinson Vereniging volgt het advies van het RIVM op de voet en geeft alle Parkinson Cafés in Nederland het dringende advies om in ieder geval de aankomende 4 weken geen fysieke Parkinson Café bijeenkomsten te houden. 

In de tussenliggende periode kunt u gebruik maken van digitale ontmoetingen of informatieoverdracht. 

Alvast bedankt voor uw medewerking.

 
Zij zijn in september weer van start gegaan

De richtlijnen van het RIVM worden goed in de gaten gehouden en de protocollen worden nageleefd zodat zij weer op gepaste wijze open kunnen gaan.

Na ruim een halfjaar openen sommige Parkinson Cafés weer hun deuren, onderstaand enkele reacties:

'Het team van Parkinson Café Zoetermeer is verheugd over de grote opkomst, ondanks de beperkende omstandigheden en de verplichte procedure van aanmelding. Om de herstart te vieren ontvingen de bezoekers de consumpties deze keer gratis.'

'Parkinson Café Amsterdam had opvallend genoeg zelfs drie nieuwe bezoekers bij de herstart van de café bijeenkomsten.'

'In Parkinson Café Alphen aan den Rijn kregen we veel publiciteit rondom de herstart wat zorgde voor veel aanmeldingen en ook nieuwe bezoekers. Voor de bezoekers die de bijeenkomst niet bij konden wonen werd een video opaname gemaakt die via de website van het Parkinson Café te bekijken is.'

Alle bovenstaande Parkinson Cafés gaven aan een strak Coronabeleid te hanteren. 'Het  moet veilig zijn en ook voelen om onze bijeenkomsten bij te wonen. Liever teveel maatregelen doorvoeren dan te weinig.'  

 
Gesloten! Toch blijven we in contact met onze bezoekers

Communicatie tussen u, uw bezoekers, mensen met de ziekte van parkinson(ismen) hun naasten en direct betrokkenen blijft van onmiskenbaar belang.

Uw Parkinson Café is helaas nog gesloten. Toch kan er digitaal nog prima contact plaatsvinden.

Veel Parkinson Cafés kiezen er in deze tijd voor om meer nieuwsbrieven te sturen naar de bezoekers van hun Parkinson Café. Op deze manier blijven bezoekers verbonden en blijven ze op de hoogte van het reilen en zeilen in hun regio.

Ook vinden er bij sommigen Parkinson Cafés op dit moment met regelmaat digitale bijeenkomsten plaats. Het is even wennen, maar uiteindelijk voelt het toch goed om elkaar weer te kunnen spreken.

 
Bekijk hier de digitale bijeenkomst van PC Delft e.o.
Extra Covid-19 bijdrage

Parkinson Cafés die in september weer gestart zijn met het organiseren van fysieke bijeenkomsten willen we graag tegemoet komen in de onkosten die gemaakt zijn voor het aanschaffen van beschermende middelen tegen Covid-19; zoals zeeppompjes, tape, mondkapjes, spatschermen etc.

Deze extra subsidie van €50,- is mede mogelijk gemaakt door Novartis en kan door middel van het subsidieaanvraagformulier tot 1 december 2020 worden aangevraagd bij davey@parkinson-vereniging.nl.

Let op! deze extra subsidie kan alleen worden aangevraagd als het Parkinson Café na de Covid-19 sluiting weer fysieke bijeenkomsten organiseert in 2020 en onkosten heeft gemaakt voor de aanschaf van beschermende Covid-19 middelen. 

 
De SASSCUP bij u in het Parkinson Café of kopen met ledenkorting

Jonic Solutions en Parkinson Vereniging heffen de beker op een goede samenwerking

Wij zijn zeer verheugd te melden dat Jonic Solutions onlangs sponsor is geworden van de Parkinson Vereniging. Jonic Solutions is een jonge maatschappelijk betrokken onderneming die een drinkbeker ontwikkelde voor mensen die problemen ervaren bij het drinken door trillende armen en handen.

In 2016 begonnen enkele studenten naast hun studie aan het excellentieprogramma. Tijdens het programma konden zij ervaren wat voor problemen er spelen in de zorg. Vervolgens kregen zij de kans om hierin verandering te brengen door het bedenken van oplossingen. Zo ontstond de SASSCup: dé nieuwe beker voor mensen die vanwege trillende handen niet gemakkelijk kunnen drinken. De SASSCup is ontworpen met het oog op design en moest er zo stijlvol en normaal mogelijk uitzien. De drinkbeker bevat een speciaal ontwikkeld inzetstuk dat morsen lastig maakt.

“Met het bedrijf willen wij iets betekenen voor mensen met parkinson. Naast het ontwikkelen van mooie producten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van leven, willen wij graag het parkinsononderzoek financieel ondersteunen. Door samen te werken met de Parkinson Vereniging willen wij mensen bereiken die baat hebben bij onze producten en tegelijkertijd het goede werk van de Parkinson Vereniging steunen.”
- Joas Nicolai, eigenaar

Speciale ledenaanbieding
Leden van de Parkinson Vereniging krijgen € 2,50 korting op de verkoopprijs van de SASSCup - Compleet. Bovendien gaat er van ieder verkochte beker € 1 naar de Parkinson Vereniging! De SASSCup kunt u bestellen via: www.sasscup.nl.
De kortingscode is PV250.

SASSCup in uw Parkinson Café
Joas Nicolai komt graag bij u langs in het Parkinson Café om de SASSCup te laten zien. Heeft u hiervoor belangstelling? Neem dan contact op voor het maken van een afspraak: j.nicolai@sasscup.nl

 
Algemene Ledenvergadering

Binnenkort verschijnt Parkinson Magazine 5 en daarin vindt u de agenda voor de op 14 november a.s. geplande algemene ledenvergadering (ALV). Het was de bedoeling om de vergadering plaats te laten vinden bij Van der Valk in Tiel. De huidige aanscherping van de overheidsmaatregelen ten aanzien van het corona virus leidt er helaas toe dat het bestuur heeft moeten besluiten ook de najaars ALV op digitale wijze te laten plaatsvinden. Aanmelden voor de Algemene Ledenvergadering is verplicht.
Raadpleeg de website van de Parkinson Vereniging voor de meest actuele informatie over de ALV van 14 november 2020.

 
Uw vereniging en activiteiten altijd zichtbaar in het Parkinson Café

Het voelt fijn om erbij te horen. Om bezoeker te zijn van het Parkinson Café en bij de vereniging aangesloten te zijn. Maar ook om deel uit te maken van een warme club mensen met eenzelfde situatie en missie. Een warm bad waar de bezoeker met regelmaat kan ontspannen. 

Dit gevoel wil de bezoeker direct bij binnenkomst al voelen, zien en opsnuiven. Niet alleen die hartelijke groet die de bezoeker ontvangt als hij/zij de drempel van het Parkinson Café binnen stapt, dat lekkere bakje koffie of thee wat voor hem/haar wordt ingeschonken. Maar ook de kleine verwijzingen bij de ingang, op de (lees)tafel of op het scherm kunnen een gevoel van saamhorigheid geven bij de bezoeker. Mijn Parkinson Café, mijn club, mijn mensen, ik voel me thuis!  

Dit bereiken we samen, door bij de bijeenkomsten van het Parkinson Café te laten zien wie we zijn, wat we allemaal doen en waar we met zijn allen voor staan!

Dit kunt u gemakkelijk realiseren door bij de ontvangst, in de pauzes of tijdens de borrel op de achtergrond bijgaande presentatie af te spelen. Zichtbaar de afzender zijn en dit terug laten komen op allerlei uitingen in het Parkinson Café.

 
Download hier de presentatie
Hoort zegt het voort!

Informatie om te melden in het Parkinson Café of in uw Parkinson Café Nieuwsbrief:

De Parkinson Vereniging is benieuwd of mensen momenteel problemen ervaren met medicijnwisselingen, tekorten of medicijnverpakkingen?

Mocht dit het geval zijn dan mag u dit melden aan: info@parkinson-vereniging.nl

Alvast bedankt voor uw melding.

 
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.