Nieuwsflits juni 2018

Geachte mevrouw van der Velde,

In deze nieuwsflits leest u over een nieuwe animatie over de laatste fase van het leven, de consultkaart die werd ontwikkeld samen met de Nederlandse Vereniging voor Neurologie, een parkinson tennistoernooi en de verwendag voor mantelzorgers. Ook komen onze sponsorlopers in Nijmegen aan bod en Ruud Overes, die maar liefst 80 dagen gaat fietsen voor de Parkinson Vereniging. Tot slot zijn er weer een aantal nieuwe onderzoeksoproepen waarvoor u zich kunt aanmelden.

Veel leesplezier!

Consultkaart beginnende ziekte van Parkinson

Heeft u de ziekte van Parkinson? En gaat u voor het eerst met uw arts overleggen over medicijnen die u kunt gebruiken? Dan kan de consultkaart beginnende ziekte van Parkinson u helpen. De Parkinson Vereniging heeft deze samen met de Nederlandse Vereniging voor Neurologie ontwikkeld.

 
Lees meer over de consultkaart
Animatie over laatste levensfase en parkinson

De afgelopen twee jaar zijn in het project ParkinsonSupport, nabestaanden, mantelzorgers en mensen met de ziekte van Parkinson in de late fase geïnterviewd.

Het doel was om inzicht te krijgen in deze fase waarvoor tot op heden nog weinig aandacht is. Op basis van de verhalen van ervaringsdeskundigen is een informatieve animatiefilm gemaakt met praktische tips.

Lees meer en bekijk de animatiefilm
Verwendag voor mantelzorgers

Gaat u donderdag 28 juni samen met andere partners/mantelzorgers het avontuur aan tijdens de Mantelzorgverwendag Op Locatie?

Doet u mee als kandidaat of als MOL tijdens deze avontuurlijke verwendag in Utrecht? Voer samen met een team van partners/mantelzorgers opdrachten uit bij de Dom, de Winkel van Sinkel, Janskerk, de hofjes en jaag samen op de MOL. Kent u het tv-programma niet? Dat is niet erg, het spel wijst zich vanzelf!

Er is natuurlijk ook ruimte voor een goed gesprek wanneer u lekker aan het genieten bent bij Stadskasteel Oudaen of de lunch aan de gracht.

Meld u nu aan voor de verwendag
80 dagen fietsen voor de Parkinson Vereniging

Donderdag 28 juni stapt Ruud Overes op de fiets om te beginnen aan zijn monstertocht: 10.000 km fietsen in 80 dagen. Als parkinsonpatiënt weet Ruud als geen ander hoe belangrijk het is dat er meer geld komt voor onderzoek. Vandaar dat hij met zijn actie sponsorgeld wil ophalen voor de Parkinson Vereniging.

Wij wensen Ruud heel veel succes en plezier met zijn actie!

 
Support Ruud nu!
Parkinson tennistoernooi

Het Parkinsontennistoernooi in Dordrecht vindt dit jaar plaats op 30 augustus 2018. Zin in een gezellige tennisdag en een ontmoeting lotgenoten?

De kosten voor deze dag zijn € 12,50. Dit is inclusief koffie met wat lekkers, een heerlijke lunch, consumpties en een snack na afloop van het toernooi. Wilt u meer informatie of u aanmelden? Stuur een mail naar parkinsonsportevenementen@hotmail.nl
of bel naar Aad de Groot telefoon 078-6212225. Helaas zijn er op dit moment nog onvoldoende aanmeldingen om het toernooi door te laten gaan. Meld u daarom snel aan. De deelnemers en hun partners/begeleiders zijn altijd heel enthousiast over deze dag. Als u nog nooit getennist heeft kunt u oefenen met een tennisleraar.

 
Steun onze sponsorlopers!

Over ruim een maand start de 4-daagse van Nijmegen. Dertien lopers zijn volop in training en daarnaast druk bezig met het werven van sponsorgelden voor de Parkinson Vereniging.

Zij hebben er al heel veel trainingsuren op zitten! Om hen in de laatste weken voor de start een hart onder de riem te steken vinden we het fantastisch wanneer u een persoonlijk bericht en een donatie doet wanneer u hier eerder nog niet aan toe bent gekomen. Alvast bedankt namens de vereniging en de lopers!

 
Sponsor nu een van onze lopers
Oproepen voor onderzoek

Op onze website staan weer verschillende nieuwe oproepen voor onderzoek, waaronder onderzoek over:

De enquête over psychosociale zorg op de kaart is al door velen van u ingevuld, waarvoor veel dank. Heeft u de enquête van ParkinsonNet nog niet ingevuld? Dit kan nog steeds!

 
Vul nu de enquête in over psychosociale zorg
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.