Nieuwsflits 10 januari 2020

Geachte heer Vonk,

In deze eerste nieuwsflits van 2020 leest u over een oproep voor de nieuwe projectgroep voor ledenwerving, een prachtige donatie van Parkinson2beat, het aanbod van de Parkinson Academie, een oproep voor het JOBGRIP-onderzoek en een oproep van de EO voor een nieuw televisieprogramma.

Veel leesplezier!

 
De beste wensen voor 2020!

Het bestuur en de medewerkers van de Parkinson Vereniging wensen u alle goeds voor het nieuwe jaar!

 
Deelnemers gezocht voor projectgroep ledenwerving

In het strategisch meerjarenbeleidsplan 2020-2023 is een van de belangrijkste doelstellingen voor de komende jaren het vergroten van het aantal leden om zo als vereniging meer impact te kunnen uitoefenen voor iedereen die te maken heeft met parkinson(ismen). Om dit te bewerkstelligen wordt er een projectgroep ledenwerving samengesteld.

  • Kunt u vanuit uw professionele achtergrond een bijdrage leveren als het gaat om ledenwerving en wilt u deel uitmaken van deze projectgroep? Meld u dan aan door het sturen van een mail o.v.v. 'projectgroep ledenwerving'.
  • Wilt u niet deelnemen aan de projectgroep, maar heeft u wel een goede tip voor ons over het thema ledenwerving? Mailt u deze dan vooral ook naar ons!
 
Stuur een mail om u aan te melden voor de projectgroep ledenwerving of om uw tip door te geven
Factuur contributie 2020

In januari heeft u de factuur voor de contributie voor het jaar 2020 ontvangen. Leden met een (geldig) e-mailadres ontvingen de factuur per e-mail. Bij leden met een automatische incasso wordt de contributie rond 23 januari van hun rekeningnummer afgeschreven. Als u de factuur wilt ontvangen op een ander e-mailadres dan het e-mailadres dat bekend is bij de Parkinson Vereniging, dan kunt u dit bij ons aangeven. Leden zonder (geldig) e-mailadres hebben de factuur voor de contributie inmiddels per post ontvangen.

 
Mail ons als u een ander mailadres heeft voor de factuur
Mooie bijdrage van Parkinson2beat!

Deze week mocht de Parkinson Vereniging een cheque van maar liefst € 13.625 in ontvangst nemen van Parkinson2Beat! Ook dit jaar gaat Parkinson2Beat weer allerlei sportieve activiteiten organiseren ten behoeve van de Parkinson Vereniging.

 
Lees hier wat Parkinson2beat doet
Workshop voor naasten van mensen met parkinson(ismen)

Bent u naaste van iemand met parkinson? En zou u graag met anderen bespreken hoe u daarmee kunt omgaan? Dan is er de workshop ‘Parkinson en de naasten’.

Aan de hand van verschillende thema’s gaat u nieuwe mogelijkheden ontdekken.Een aantal workshops is al vol, maar er is nog plaats in de workshops op:

  • 6 februari in Bunnik
  • 12 februari in Gouda
  • 14 februari in Lelystad
  • 6 maart in Arnhem

Meldt u snel aan om zeker te zijn van een plek. Houd onze website in de gaten, voor de meest recente aankondigingen van alle cursussen.

 
Ga naar het cursusoverzicht van de Parkinson Academie
Parkinson? Houd je aandacht erbij!

Er is nu nog plek bij de cursussen die gepland zijn in Etten Leur, Den Haag en Purmerend. De cursus in Hoensbroek (Limburg) start aanstaande zaterdag 11 januari, als u zich vandaag nog aanmeldt, kunt u daar nog meedoen.

Dus merkt u dat uw denken verandert door de parkinson? Meld u snel aan om zeker te zijn van een plekje.

 
Ga naar het cursusoverzicht van de Parkinson Academie
Tweede ronde werving deelnemers JOBGRIP pilot studie

Heeft u de ziekte van Parkinson, werkt u minimaal 12 uur per week en woont u in de omgeving van Rotterdam of Nijmegen? Dan is de JOBGRIP studie wellicht interessant voor u.

Dit project onderzoekt de invloed van een zelfmanagement groepstraining op het werkvermogen en werkplezier van mensen met parkinson. De groepstraining wordt gegeven in Nijmegen en Rotterdam. 

 
Lees hier de volledige oproep
Gezocht: (onervaren) zangers m/v met de ziekte van Parkinson

Voor de opnames van een nieuw televisieprogramma over hersenaandoeningen (EO/NPO2) is de producent op zoek naar mensen die het leuk zouden vinden om te zingen in een koor.

In een vierdelige serie vertelt het programma, onder leiding van hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder, dat zingen veel kan betekenen voor mensen met een hersenaandoening. In het programma worden mensen gevolgd met parkinson, alzheimer en afasie en wordt zichtbaar dat de hersenen opmerkelijke prestaties kunnen vertonen als men zingt.

Hoe ingerijpend de aandoeningen ook zijn, het (samen) zingen geeft verlichting en zorgt bij mensen die hieraan lijden én hun omgeving voor momenten van geluk. De nieuwe koorleden bereiden zich over een periode van 3 maanden voor op een gezamenlijke uitvoeringsavond.

Mocht u geïnteresseerd zijn of vrijblijvend informatie wensen, dan kunt u mailen naar de producent van het programma.

Onervaren zangers of mensen die nog nooit in een koor hebben gezongen worden extra aangemoedigd om te reageren!

 
Mail nu voor meer informatie of om u aan te melden
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.