Nieuwsflits 5 augustus 2021

Geachte heer Vonk,

In deze nieuwsflits leest u over:

  • Verschillende cursussen en workshops die weer van start gaan in de Parkinson Academie
  • Een nieuwe pagina over dagbesteding- en behandeling op de website
  • Het vinden van verpleeghuiszorg bij u in de buurt 
  • Vacatures voor standbouwers- en medewerkers
  • Een biljarttoernooi voor mensen met parkinson(ismen)
  • Een golftoernooi t.b.v. onderzoek naar parkinson
  • ParkinsonNL: zet parkinson op 1

Veel leesplezier!Mail

Workshops ‘Parkinson(ismen) en de naasten’ in Arnhem en Veldhoven

Deze workshop is exclusief voor partners en mantelzorgers en niet toegankelijk voor personen die zelf een diagnose parkinson(isme) hebben.

Als uw partner of naaste de diagnose parkinson krijgt, is dat een hele schok en verandert er voor u ook het nodige. In deze workshop wisselt u ervaringen uit, leert u van elkaar en krijgt u tips over hoe u als mantelzorger zelf fit en gezond kunt blijven en daardoor de zorg voor uw naaste beter kunt volhouden. Naast de fysieke workshops is er ook speciaal voor naasten van mensen die 5 jaar of langer de diagnose parkinson(isme) hebben een digitale bijeenkomst. 

 
Bekijk het aanbod op onze website
Workshop 'Parkinson en Werk'

Heeft u parkinson(isme) en wilt u graag zo lang mogelijk met voldoening blijven werken in loondienst? 

De werkgroep 'Parkinson en Werk' heeft naast informatiemateriaal, ook een workshop ontwikkeld, waarbij u meer informatie krijgt op vragen over het thema werken met parkinson. In oktober vindt er weer een workshop 'Parkinson en werk' plaats.

 
Lees meer hierover en meld u aan
Parkinson? Houd je aandacht erbij!

Dat de ziekte van Parkinson lichamelijke klachten tot gevolg heeft, weten veel mensen. Maar dat er ook veranderingen in het denken ontstaan, is vaak minder bekend. Deze cursus geeft hierin meer inzicht en biedt mensen met parkinson concrete handvatten om hier zo goed mogelijk mee om te gaan.

Er gaan weer verschillende cursussen 'Parkinson? Houd je aandacht erbij!' van start in verschillende plaatsen in het land. 

 
Bekijk het aanbod en meld u aan
Vind een locatie voor dagbesteding of dagbehandeling bij u in de buurt

In het land zijn verschillende locaties waar dagbesteding of dagbehandeling wordt aangeboden speciaal voor mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Het aanbod varieert van behandeling door gespecialiseerde zorgverleners tot begeleide vrijetijdsbesteding en -activiteiten met gelijkgestemden. Op deze nieuwe pagina op de website kunt u het aanbod zien bij u in de buurt.

 
Vind een locatie bij u in de buurt
Vind een verpleeghuis met parkinsonzorg in uw omgeving

De pagina over verpleeghuiszorg op onze website is sinds kort voorzien van een kaart waarop u eenvoudig een verpleeghuis met parkinsonzorg kunt vinden bij u in de buurt. Per locatie staat aangegeven op welke manier deze zorg is ingericht. 

De kaart is nog niet compleet. Bent u werkzaam in een verpleeghuis met parkinsonzorg en staat uw woonvoorziening nog niet in het overzicht? Meld het ons, dan voegen we deze graag toe: communicatie@parkinson-vereniging.nl

 
Ga naar de pagina over verpleeghuiszorg
Standbouwer of -medewerker worden bij de Parkinson Vereniging?

De Parkinson Vereniging is met spoed op zoek naar een standbouwer (vrijwilliger) voor Midden- en Noord-Nederland. Ook wordt er gezocht naar standmedewerkers.

 
Lees meer over deze vrijwilligersvacatures
Biljarttoernooi voor mensen met parkinson 2021

Stichting Parkinson Events organiseert ook dit jaar weer een parkinson biljarttoernooi. Afhankelijk van het aantal deelnemers zal er worden gespeeld in poules van 5 á 6 spelers. Het toernooi vindt plaats op 14 oktober 2021 in het biljartcentrum aan de Drenthehaven 22B in Nieuwegein.

 
Lees meer en meld u aan
Golftoernooi voor onderzoek naar parkinson

Op Golfbaan Weesp wordt dinsdag 17 augustus een golftoernooi gehouden waarvan de opbrengst ten goede komt aan fundamenteel onderzoek naar parkinson. Golfbaan Weesp organiseert het golfevenement samen met Parkinson2Beat. Doet u ook mee?

 
Meld u nu aan voor het golftoernooi
Zet parkinson op 1: ParkinsonNL nieuw fonds voor onderzoek, innovatie en voorlichting

Vanaf juni 2021 heeft de Parkinson Vereniging haar fondsenwervende activiteiten ondergebracht bij ParkinsonNL.

De Parkinson Vereniging is dé vereniging van mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme en hun naasten. De Parkinson Vereniging heeft met ParkinsonNet (netwerk voor zorgprofessionals), Dutch Parkinson Scientists (parkinson-onderzoekers) en ParkinsonNL (fondsenwerving) de Parkinsonalliantie Nederland opgericht.

Samen slaan we de handen ineen daar waar het gaat om de ziekte van Parkinson en parkinsonismen. Samen hebben we als doel om (nog) betere resultaten te boeken als het gaat om wetenschappelijk onderzoek en kwaliteit van zorg voor mensen met parkinson en parkinsonismen.

 
Zet parkinson op 1 en doneer nu
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.