Nieuwsflits 12 mei 2021

Geachte heer Vonk,

In deze nieuwsflits leest u over de volgende onderwerpen:

  • Vacature penningmeester bestuur
  • De aankondiging algemene ledenvergadering
  • De inventarisatie van dagbehandeling
  • Een ledenvoordeel van uitgeverij Poiesz
  • Een oproep voor bloggers

Veel leesplezier!

 
Vacature: Penningmeester bestuur Parkinson Vereniging (M/V)

De Parkinson Vereniging is een dynamische vereniging met ruim 9000 leden en 550 vrijwilligers. In november van dit jaar loopt de laatste zittingstermijn van de penningmeester af.  Daardoor ontstaat een vacature voor een penningmeester.

 
Lees de volledige vacature
Digitale Algemene Ledenvergadering (ALV)

Op zaterdag 29 mei 2021 vindt de voorjaars algemene ledenvergadering plaats. In deze ALV worden het jaarverslag en de jaarrekening 2020 besproken. Neurowetenschapper Dr. W.D.J. van de Berg. verzorgt een lezing over haar onderzoek naar schadelijke vormen van het eiwit alfa-synucleïne, welke wordt gesubsideerd door de Parkinson Vereniging. 

Deze vergadering wordt online gehouden in verband met de geldende coronamaatregelen. Aanmelden is om logistieke redenen noodzakelijk. 

 
Meld u aan voor deze Algemene Ledenvergadering
Specialistische Parkinson(ismen) Dagbehandeling in Nederland op de kaart

Dagbehandeling biedt mensen met parkinson(ismen) een individuele behandeling op maat. Omdat parkinson(ismen) een complexe ziekte is behandelen en begeleiden behandelaars van verschillende disciplines u tijdens de dagbehandeling. Ieder mens met parkinson(ismen) heeft specifieke klachten en ervaart de ziekte op een geheel eigen wijze. Daar past een brede individuele aanpak bij. De behandelingen zijn vaak gericht op (cognitieve en motorische) vaardigheden, lichamelijke en mentale activiteiten waarbij inspanning en ontspanning elkaar afwisselen. Daarnaast kan de mantelzorger de zorg voor de mens met parkinson(ismen) even loslaten.

Met behulp van uw inbreng brengen we de huidige parkinson(ismen) dagbehandelingcentra in Nederland in kaart. Biedt u dagbehandeling aan, specifiek voor mensen met parkinson(ismen)? Laat het ons weten, dan kunnen we deze opnemen in ons overzicht. Graag vernemen we ook wanneer de dagbehandeling geopend is en welke behandelingen er worden gegeven.

 
Meld uw dagbehandeling aan
Speciale ledenaanbieding Poiesz Uitgevers

Poiesz Uitgevers is al jaren vaste partner van de Parkinson Vereniging en is thuis in de wereld van mensen met een chronische ziekte en aangrijpende levenservaringen. Zij maken boeken, websites, e-books, brochures, e-magazines en apps, ook over de ziekte van Parkinson en parkinsonismen.

“Wij dragen de Parkinson Vereniging al jaren een warm hart toe en daarom bieden wij de leden graag een korting aan op de aanschaf van parkinson gerelateerde boeken. Bovendien gaat er van ieder verkocht boek één euro naar de Parkinson Vereniging”, aldus Frits Poiesz, eigenaar van Poiesz Uitgevers.

Ledenkorting
Ad Nouws is voor veel mensen een bekende: tientallen jaren begeleidde hij mensen met parkinson, in eindeloos veel gesprekken, vaak samen met de partner. Al die ervaringen bracht hij samen in zijn boeken ‘Mijn denken stottert vaak meer dan mijn benen’ en ‘Mentale kwetsbaarheid door parkinson’.

Reactie van een lezer:
‘Wat had ik uw boek graag eerder gelezen. Het is zo herkenbaar, behandelt en verklaart zaken waarover ik me jaren verbaasd heb en soms ook schuldig over heb gevoeld omdat ik door onwetendheid niet altijd even aardig heb gereageerd. Het zou verplichte kost moeten zijn voor iedereen die de diagnose parkinson krijgt en zijn of haar omgeving.’

Leden van de Parkinson Vereniging kunnen de boeken met 25% korting bestellen bij webwinkel Soemer.nl. Denkt u eraan bij uw bestelling de kortingscode ‘PV’ in te voeren.

 
Ga naar webwinkel Soemer.nl
Oproep bloggers

Op onze blogpagina leest u ervaringsverhalen van (naasten van) mensen met de ziekte van Parkinson of een parkinsonisme. Deze blogs geven een inkijkje in hoe het leven met deze aandoeningen eruit kan zien. Lijkt het u leuk om ook te bloggen? Meld u dan aan!

 
Meld u aan als blogger
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.