Uitkomsten van literatuurstudie naar effecten Mucuna pruriens bij parkinson | parkinson-vereniging.nl

Uitkomsten van literatuurstudie naar effecten Mucuna pruriens bij parkinson

Uitkomsten van literatuurstudie naar effecten van Mucuna pruriens bij parkinson

Gepubliceerd: 15 augustus 2017

Mucuna pruriens is een snelgroeiende plant, ook wel bekend als fluweelboon of jeukboon. In de Ayurveda, de traditionele Indiase geneeskunde, worden verschillende bestanddelen van deze plant voor verschillende aandoeningen gebruikt. De boon van de mucuna-plant bevat levodopa en wordt gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Parkinson.

Over de werking van Mucuna pruriens bij mensen met parkinson wordt veel gediscussieerd en geschreven op onder andere patiëntenfora. Er zijn veel meningen over het gebruik van Mucuna bij parkinson, daarom wilde de Parkinson Vereniging graag inzicht geven in wat er werkelijk bewezen is over het effect van Mucuna.

Het volledige rapport van de literatuurstudie over Mucuna pruriens vindt u door hier te klikken.