Interview Psychosociale zorg | parkinson-vereniging.nl

A A
Meer

Interview Psychosociale zorg

Interview Psychosociale zorg

Gepubliceerd op 24 maart 2017

Beste meneer, mevrouw,

De Parkinson Vereniging werkt in 2017 mee aan het beschrijven van goede psychosociale zorg bij een ingrijpende somatische aandoening (een kwaliteitsstandaard). Hiervoor zijn we op zoek naar ervaringsdeskundigen die hun ervaring willen delen.

Psychosociale zorg
Het krijgen van een somatische aandoening of beperking kan een grote impact hebben op het leven van de patiënt en zijn/haar naaste(n). Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel en sociaal. Aandacht voor psychosociale klachten is daarom van belang in het proces dat een patiënt doorloopt met een ingrijpende somatische aandoening. Het niet tijdig (h)erkennen van psychosociale problemen kan een negatief effect hebben op het herstel en aanpassingsproces van de patiënt.

Interview ervaringsdeskundigen
We zijn op zoek naar 2 ervaringsdeskundigen die in een interview willen vertellen over hun ervaring met de ziekte van Parkinson en de aandacht voor psychosociale klachten die daarbij kunnen ontstaan. Wat gaat goed rondom psychosociale zorg bij parkinson en wat kan beter?
Het interview wordt gehouden door een medewerker van Kennisinstituut van Medisch Specialisten (KiMS). Zij ontwikkelen de kwaliteitsstandaard Psychosociale zorg bij ingrijpende somatische aandoeningen.

Wie zoeken wij?
Heeft u de ziekte van Parkinson?
Heeft u psychosociale klachten gehad vanwege de aandoening? (denk hierbij aan gevoelens van somberheid of angst of het ervaren van problemen in de aanpassing aan parkinson)
Bent u bereid om mee te werken aan een interview over deze ervaringen? En bent u beschikbaar voor eind april?

Meld u dan aan bij:​

Sanne Snoeijs (adviseur Federatie Medisch Specialisten)

s.snoeijs@kennisinstituut.nl

06 82 34 34 70


Op het gebruik van deze website zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Door het gebruik van de website of het forum gaat u akkoord met de toepasselijkheid van deze voorwaarden. 
Privacy- en cookiepolicy | Opzeggen lidmaatschap