Innovatieve oplossing voor tremoronderdrukking | parkinson-vereniging.nl

Innovatieve oplossing voor tremoronderdrukking

Auteur: werkgroep Wetenschapsnieuws
Gepubliceerd op 7 maart 2017

Dankzij de ontwikkelingen binnen de mobiele telefonie beschikken we over goedkope  versnellingssensoren  en knowhow over het uitlezen daarvan.  Via die versnellingssensoren zijn de tremorbewegingen in 3 dimensies exact te meten. In een experiment is geprobeerd de tremor die  het schrijven en tekenen ernstig belemmerd door tegenbewegingen op te heffen.  De tremor van de hand wordt daarbij gemeten met de versnellingssensoren en omgezet in een tegenovergestelde beweging via snelle stuurmotortjes.

Bijgaande mp4 video toont een mooie oplossing voor een grafisch ontwerpster met de ziekte van Parkinson. Het zal niet zo zijn dat grotere motorische bewegingen ook op deze wijze kunnen worden geneutraliseerd. Maar toch een mooi voorbeeld van toepassing van moderne techniek.