Algemene informatie over hulpmiddelen | parkinson-vereniging.nl

A A
Meer

Algemene informatie over hulpmiddelen

Algemene informatie voor patiënten en zorgverleners over hulpmiddelen

Aangezien de ziekte van Parkinson bij iedereen anders tot uiting kan komen, kan voor de één een bepaald hulpmiddel zeer geschikt zijn en voor de ander helemaal niet. Wij adviseren mensen met de ziekte van Parkinson daarom altijd eerst contact op te nemen met een ergotherapeut gespecialiseerd in de ziekte van Parkinson. Een ergotherapeut gespecialiseerd in parkinson in uw buurt kunt u vinden via de zorgzoeker van parkinsonnet (www.parkinsonnet.nl) Daarna kan gezamenlijk bekeken worden of en zo ja welk hulpmiddel geschikt is voor de specifieke situatie van de patiënt.

De zorgverleners kunnen ook op de website terecht om aan de hand van de beoordelingen van patiënten te beoordelen welke hulpmiddelen nuttig zijn en welke niet.

Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen

Geplaatst op 7 juni 2016
Bron: http://www.nationaalkeurmerkhulpmiddelen.nl/

Het voor het eerst aanschaffen van een mobiliteitshulpmiddel kan een emotionele gebeurtenis zijn. U wilt er bij de aanschaf zeker van zijn dat het hulpmiddel voldoet aan uw wensen, verwachtingen, veiligheidseisen en dat u zeker weet dat u voldoende bent voorgelicht over de wijze van gebruik of de verkrijgingsmogelijkheden. Vraag daarom bij het kiezen van een hulpmiddel altijd eerst of de leverancier over het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen beschikt. U weet dan zeker dat u kiest voor kwaliteit.

Het Keurmerk
Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen helpt u bij het kiezen van een hulpmiddel van kwaliteit. Maar dat niet alleen: u weet ook zeker dat het bedrijf waar u dit hulpmiddel aanschaft voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen. Ondernemers met het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen zijn gegarandeerd deskundig, betrouwbaar en transparant. Steeds meer organisaties binnen deze branche beschikken over het Keurmerk; in totaal bedienen zij 80% van de markt in Nederland.

Het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen is een initiatief van branchevereniging Firevaned, brancheorganisatie voor revalidatie -en mobiliteitshulpmiddelen.

De branche vindt een aantal zaken van groot belang. Deze onderdelen zijn vervat in de 7 zekerheden. Om deze zekerheden te kunnen waarborgen, is een uitgebreide lijst met erkenningscriteria opgesteld.

De 7 zekerheden van het Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen:

  1. U ontvangt een deskundig advies van vakmensen die zorgvuldig zijn opgeleid op gebied van advisering, vervaardiging en aanpassing van hulpmiddelen;
  2. U ontvangt objectieve informatie over de mogelijkheden tot het verkrijgen van een hulpmiddel;
  3. U ontvangt een veilig hulpmiddel dat aantoonbaar aan de relevante Europese veiligheidseisen voldoet;
  4. U ontvangt een goede, duidelijke uitleg hoe u het hulpmiddel optimaal en veilig kunt gebruiken in uw specifieke situatie;
  5. U ontvangt gegarandeerde nazorg en service ingeval er onverhoopt iets mis is met het hulpmiddel;
  6. U ontvangt de zekerheid van een goede klachtenregeling;
  7. U kunt ervan op aan dat een erkend bedrijf aandacht besteedt aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Download de brochure 'Nationaal Keurmerk Hulpmiddelen - de 7 zekerheden'.

Erkenningsregeling
Ieder jaar worden de NKH erkende bedrijven gecontroleerd door onafhankelijke certificerende instellingen of ze nog voldoen aan de gestelde (kwaliteits)eisen. Deze eisen zijn opgenomen in de erkenningsregeling.

Klacht
De Stichting Kwaliteitsbevordering voor de hulpmiddelenbranche is aangesloten bij een externe –en onafhankelijke klachtencommissie. Deze commissie bestaat uit personen die niet (direct) betrokken zijn bij een van de erkende bedrijven, Firevaned of de Stichting zelf, maar die wel kennis van (juridische) zaken hebben. Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie? Kijk op http://www.nationaalkeurmerkhulpmiddelen.nl/

Tags:


Op het gebruik van deze website zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Door het gebruik van de website of het forum gaat u akkoord met de toepasselijkheid van deze voorwaarden. 
Privacy- en cookiepolicy | Opzeggen lidmaatschap