Mantelzorg | parkinson-vereniging.nl

Mantelzorg

Nuttige adressen - mantelzorg

Mezzo

Landelijke vereniging voor mantelzorgers en vrijwilligerszorg
John F. Kennedylaan 99
3981 GB Bunnik
Telefoon: 030 6592 222
Internet: www.mezzo.nl

Mezzo is de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die zorgt voor een ander en dat ‘op eigen wijze’ wil doen, als mantelzorger of zorgvrijwilliger. Samen met 350 aangesloten organisaties bieden we informatie, advies en steun aan mantelzorgers en zetten we zorgvrijwilligers in bij hulpvragers.

Handen in huis

Singelpark 1
3984 NC Odijk
Telefoon: (030) 659 09 70
E-mail: info@handeninhuis.nl
Website: www.handeninhuis.nl

Deze landelijk werkende organisatie richt zich op de 24-uurs vervanging van de vaste mantelzorger. De mantelzorger die behoort tot onze doelgroep draagt de zorg voor een hulpvrager die zonder deze mantelzorger niet zelfstandig thuis kan functioneren. In bijna alle situaties wonen de mantelzorger en hulpvrager bij elkaar in huis. Door deze vervanging kan de mantelzorger met een gerust hart op vakantie gaan. Ook kan de zorg worden ingezet indien de vaste mantelzorger voor een planbare opname naar het ziekenhuis moet.

Respijtwijzer

John F. Kennedylaan 99
3981 GB Bunnik

3980 CD Bunnik

Telefoon: 030 - 659 22 22
Website: www.respijtwijzer.nl
E-mail: respijtwijzer@mezzo.nl

Wanneer u intensief voor een ander zorgt dan is het prettig wanneer u tijdelijk de zorg kunt overdragen. Zodat u even tijd voor u zelf heeft. Wanneer u dit regelmatig doet houdt u de zorg langer vol. Het tijdelijk overdragen van de zorg heet respijtzorg.

Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.)

Koningin Juliana Plein 10
2595AA Den Haag

Het Zorgverzekering Informatie Centrum (Z.I.C.) heeft op haar website alle relevante en actuele informatie over mantelzorg gratis en voor iedereen beschikbaar gesteld in een gratis kennisdossier. Bijvoorbeeld:

• Heldere uitleg over mantelzorg, gebruikelijke zorg en respijtzorg
  • Actuele Informatie over vergoedingen vanuit gemeenten (zoals de ‘blijk van waardering’)
  • Praktische informatie over verlofregelingen binnen mantelzorg

Hier vindt u het gratis Z.I.C.: Kennisdossier Mantelzorg

Stichting Werk en Mantelzorg

Stichting Werk&Mantelzorg
Wilhelminaweg 12
3941 DG, DOORN
Website: www.werkenmantelzorg.nl
E-mail: info@werkenmantelzorg.nl

Werk en Mantelzorg zet Nederland in beweging voor concrete opolossingen in de combinatie van werk en mantelzorg.

Expertisecentrum Mantelzorg

Catharijnesingel 47
3503 RE Utrecht

Website: http://www.expertisecentrummantelzorg.nl/
Telefoon: 030 789 20 00 (receptie)
E-mail: info@expertisecentrummantelzorg.nl

Hier vindt u het laatste nieuws op het gebied van mantelzorg en mantelzorgonderstuening, van nieuwsberichten en een agenda tot aan weblogs en het e-zine van het Expertisecenturm Mantelzorg.