Grand Café Pro | parkinson-vereniging.nl

A A
Meer

Grand Café Pro

Grand Café voor de 3 noordelijke provincies, Friesland, Drenthe en Groningen

Zaterdag 8 oktober vond onder grote belangstelling het Grand Café plaats voor de drie noordelijke provincies, Friesland, Drenthe en Groningen in het UMCG, met als motto ‘Parkinson in Beweging’.

Bij aanvang werden de bezoekers ontvangen met koffie, thee , cake of Groninger koek. Na een verwelkoming door Greetje Teuben, provinciaal coördinator Groningen namens het vrijwilligersteam, kregen de bezoekers een prachtig programma voorgezet.

Neuroloog Anna Bartels gaf een  heldere presentatie over Parkinson versus parkinsonismen . Zij vervolgde na diverse vragen beantwoord te hebben over het eerste deel van haar presentatie met een schets van een aantal hoopvolle ontwikkelingen in de behandeling van Parkinson.

Na een korte pauze, gaf Thea de Haan, parkinsonverpleegkundige  een presentatie over doelen en missie van “Punt voor Parkinson”, het specialistisch centrum voor mensen met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme in Noord-Nederland, dat in mei dit jaar officieel geopend is.  Ook hierover hadden bezoekers van het Grand Café de nodige vragen.

Tot slot wees de aanwezige dansdocent Dorothee Wortelboer, geschoold bij Dance for Health op het bestaan van de mogelijkheden die in de drie provincies bestaan om te bewegen/dansen met parkinson bij een aantal gespecialiseerde dansdocenten van Dance for Health. En zij maakte de bezoekers alvast attent op een dansvoorstelling, genaamd  ‘Dans, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder’, van Marlien Seinstra met haar groep Parkinsondansers in Leeuwarden. Het optreden vindt naar alle waarschijnlijkheid  plaats op vrijdag 10 februari 2017 in het Grand Theatre in Groningen.

De provinciaal coördinator van Groningen rondde deze geslaagde bijeenkomst af een nodigde de bezoekers uit voor een lunch in het restaurant.

Image X of Y | « Vorige | Volgende »

Op het gebruik van deze website zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Door het gebruik van de website of het forum gaat u akkoord met de toepasselijkheid van deze voorwaarden. 
Privacy- en cookiepolicy | Opzeggen lidmaatschap