Meppel/Steenwijkerland | parkinson-vereniging.nl

Meppel/Steenwijkerland

Parkinson Café Meppel/Steenwijkerland

Het Parkinson Café is een ontmoetingsplek voor iedereen, die met Parkinson(ismen) te maken heeft : patiënt, partner, familielid, mantelzorger en zorgverlener.  Het biedt de gelegenheid om in ontspannen en positieve sfeer met anderen te praten die ervaringen en gevoelens kunnen begrijpen. Het belangrijkste doel is het onderlinge contact. Daarnaast wordt informatie gegeven over de ziekte van Parkinson en Parkinsonismen. Er vinden bewegings- en recreatieve activiteiten plaats. De toegang is vrij. Het Café wordt op 7 september geopend.

Meer informatie:
Voor informatie kunt u contact opnemen met Desiree Kruithof telefoon 0521-536578 of Sandra Storck, telefoon 06-20035461 of mailen naar parkinsoncafemeppelsteenwijkld@gmail.com. Ook heeft het café een eigen website: www.parkinsoncafemeppelsteenwijkerland.nl

Tijd:
U bent elke bijeenkomst van harte welkom van 19.00 tot 21.00 uur. Zaal open vanaf 19.00 uur, start 19.30 uur.

Locatie:
Afwisselend in het Isala Diaconessenziekenhuis te Meppel en in Zonnekamp te Steenwijk.

11 januari 2017 - Wet-en regelgeving
U krijgt meer informatie over de WMO en de WLZ. Sprekers WMO-consulent, WLZ-cliëntondersteuning, zorgmakelaar.

Locatie: Ontmoetingsruimte Isala Diaconessenziekenhuis te Meppel, Hoogeveenseweg 38.

8 maart
Medicatie en bijwerkingenU krijgt informatie over verschillende medicatie en bijwerkingen. De neuroloog uit het Isala Diaconessenziekenhuis zal deze uitleg geven.
Locatie Zonnekamp, Oyershoeve 1, Steenwijk

Bewegen en Parkinson
Een bewegingsagoog en de fysiotherapie zullen praktisch met u aan de slag gaan.
Locatie Isala Diaconessenziekenhuis te Meppel, ontmoetingsruimte

Yopper (jonge lotgenoten) Grand Café
Een Yopper (ook de ouderen die zich Yopper voelen) heeft meer behoefte aan een flexibel café, ingericht als sociaal netwerk met maatwerk elementen gericht op de Yopper, en (vooral) digitaal contact. Een netwerk dus speciaal voor Yoppers waar informatie uitgewisseld wordt, vragen gesteld kunnen worden en uitnodigingen geplaatst kunnen worden voor activiteiten en bijeenkomsten geïnitieerd en georganiseerd door de leden zelf.
Klootschieten in Norg (adres- en locatiegegevens volgen)

Workshop schilderen
Locatie Zorgroep Noorderboog, Reestoord Zuiderlaan 134 Meppel.
Tijdstip 13.45- 16.00 uur

Parkinson en logopedie
Locatie Zorggroep Noorderboog, Zonnekamp Oouershoeve 1 Steenwijk.
Tijdstip 19.00-21.00 uur

Gezellige middag met Bingo of loterij
Locatie Zorggroep Noorderboog, Reestoord Zuiderlaan 134 Meppel.
Tijdstip 13.45-16.00 uur

Parkinson en mantelzorg
Locatie Isala-Diaconesse Ziekenhuis Hoogeveenseweg 38 Meppel.
Tijdstip 19.00-21.00 uur

Gezellige Kerstmiddag en P Bierma van het mantelzorgnetwerk
Steenwijkerland. Locatie Hof van Holland Hoofdstraat 2 Oldemarkt.