Alkmaar | parkinson-vereniging.nl

Alkmaar

Parkinson Café Alkmaar

De Wijkplaats, behorend bij het kerkje De Terp, Herenweg 14, 1829 AG Oudorp.

Hiermee willen wij u informeren over het programma voor de komende maanden van het P-Café Alkmaar. Het Parkinson Café is een ontmoetingspunt voor parkinsonpatiënten en hun partner.

17 januari 2017
Inloop ochtend in het P-Café om bij te praten over voornemens, wensen etc.

14 februari 2017
Sanne Kamps (psychiater in opleiding) en Rob Groenendaal (consultatief psychiatrisch verpleegkundige)  willen u kennis laten nemen over neuropsychiatrie bij Parkinson. Mocht er belangstelling zijn dan is het een optie om later in het jaar dieper op de diverse stoornissen in te gaan.

14 maart 2017
Danielle Vrielink van Actus notarissen informeert u over de meest  recente ontwikkelingen rond (levens-) testament, erven en dergelijke

Zaterdag 18 maart 2017
Workshop Yoppers Noord-Holland: Belang van ontspanning en rust en hoe die te bereiken bij en ter voorkoming van stressvolle momenten. Zie hier voor meer informatie.
Locatie: Het Coachhuis Haarlem, Kinderhuisvest 43, 2011 NR Haarlem

11 april 2017
Connie Bonnes leert u communiceren door middel van zang en muziek

9 mei 2017
Hans Holtslag (bekend van trillende tranen) leert u om te gaan met anderen a.h.v. kleuren indeling: blauw, rood, geel en groen. De entree is deze keer niet gratis: maar tegen inlevering van een boek!

6 juni 2017
Mede bezoekers willen u kennis laten maken met zijn of haar hobby

12 september 2017
Officiële heropening Parkinson Café Alkmaar door Carla Aalderink (directeur Parkinson vereniging en Anjo van de Ven, wethouder van de Gemeente Alkmaar. Na het officiële deel geeft Carla toelichting op vele zaken waar de vereniging mee bezig is.

26 september 2017
Workshop gegeven door Nienke Hulspas en Meriam Wijnker ergotherapeuten van Behandelzorg (Magentazorg) en aangesloten bij ParkinsonNet. Deze ochtend wordt veel aandacht besteed aan het uitproberen van hulpmiddelen.

10 oktober 2017
Deze morgen hebben wij neuroloog Ania Winogrodzka van het Noord West Ziekenhuis te gast. Zij zal het in samenwerking met Koen Gilissen, Parkinson verpleegkundige, hebben over nieuwe ontwikkelingen rond de behandeling van de ziekte.
Vanwege de te verwachten belangstelling verzoeken wij zich hiervoor vooraf aan te willen melden.

14 november 2017
Vaak onbegrepen en weinig gewaardeerd: de mantelzorger. In deze workshop wordt uit de doeken gedaan wat een organisatie voor mantelzorg voor u kan betekenen. Deze workshop wordt gegeven in samenwerking met het Mantelzorgcentrum in Heiloo.

12 december 2017
We sluiten dit jaar feestelijk af met iets lekkers bij de koffie, een mooi gedicht en mooie muziek. Wij hebben Frida de Koning en Ton Mulders nog een keer bereid gevonden een aantal mooie liederen ten gehore te brengen.

Wilt u gewoon langskomen voor een kopje koffie, dan bent u ook welkom.

Na afloop kunt u uw persoonlijke vragen kwijt in het P-Loket: een mogelijkheid om te spreken met een deskundige van ParkinsonNet.

Plaats van de bijeenkomsten

De Wijkplaats, behorend bij het kerkje De Terp
Herenweg 14
1829 AG  Oudorp

Vanaf 09.30 uur ontvangen wij u met een kopje koffie of thee. De activiteit begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 11.00 uur. Hierna kunt u vragen stellen onder het motto van P-loket aan een deskundige van ParkinsonNet of napraten onder het genot van een kopje koffie.

De entree is € 2,-- per persoon.

Heeft u problemen met vervoer naar het Parkinson Café? Laat dit ons weten, wij zullen proberen hiervoor een oplossing te vinden.Voor actuele informatie kunt u terecht op onze website www.p-cafe.nl.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Piet Hageman, telefoon: 072-5740042.

E-mailadres           : info@p-cafe.nl
                            : pcafe@kpnmail.nl

Het actuele programma is ook te zien op onze eigen website www.p-cafe.nl

Parkinson Café Alkmaar stond in de krant