Nieuwegein | parkinson-vereniging.nl

Nieuwegein

Parkinson Café Nieuwegein

Dit Parkinson Café heette eerst Parkinson Café HUN, een café in de regio Houten-Utrecht-Nieuwegein.

Wat is een Parkinson Café?
Het Parkinson Café is een plek waar mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Er wordt informatie aangeboden over diverse thema’s, soms in de vorm van een gesprek en soms door zelf actief aan de gang te gaan.

Dit Parkinson Café wordt geleid door een werkgroep, bestaande uit de regionale contactpersonen van de Parkinson Vereniging en professionele zorgaanbieders van Careyn en Zorgspectrum - aangesloten bij ParkinsonNet. Onder hen zijn parkinsonpatiënten en mantelzorgers.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Op iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling.

14.00-14.30 uur: ontvangst met koffie en thee
14.30-15.00 uur: inleiding op het thema
15.00-15.30 uur: pauze met muziek, thee en koffie
15.30-16.00 uur: gelegenheid tot vragen en discussie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerdi Heins, contactpersoon van het Parkinson Café Nieuwegein, telefoon: 030 6065037

Locaties en tijd

Nieuwegein
Zorgcentrum Vreeswijk
Lekboulevard 10
3434 GL Nieuwegein

Iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling. De bijeenkomsten duren van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Maandag 16 januari 2017
Parkinson heb je niet alleen. Het Steunpunt Mantelzorg licht toe welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn voor mantelzorgers.

Maandag 20 februari 2017
De ziekte van Parkinson gaat vaak gepaard met slechter slapen. Wat zijn de oorzaken van slaapproblemen en wat kan je eraan doen?

Maandag 20 maart 2017
Bewegen is belangrijk! Vandaag een workshop Tai Chi.

Maandag 24 april 2017
De ziekte van Parkinson heeft vaak grote impact op de relatie tussen partners. Een psycholoog vertelt en gaat in gesprek met de zaal.

Maandag 15 mei 2017
Hoe zit het met autorijden en Parkinson? Een ervaren rij-instructeur legt uit wat de regels zijn rond rijbewijs, eigen verklaring en verzekering.

Maandag 19 juni 2017
Het wordt alweer zomer. Hoe verhoudt Parkinson zich tot op vakantie gaan?

Maandag 18 september 2017
Een onderzoeker van het VUmc, Tim van Balkom, vertelt over de online therapie voor cognitieve problemen bij Parkinson.

Maandag 23 oktober 2017
Eind 2016 verscheen het boek ‘Lekker eten met Parkinson’. Vandaag in het Café aandacht voor dit onderwerp, met een diëtist als gast.

Maandag 20 november 2017
Wat heeft u altijd al willen weten over de ziekte van Parkinson? Neuroloog dr. Mark Huisman beantwoordt uw vragen.

Maandag 18 december 2017
Jaarafsluiting.