Nieuwegein | parkinson-vereniging.nl

A A
Meer

Nieuwegein

Parkinson Café Nieuwegein

Dit Parkinson Café heette eerst Parkinson Café HUN, een café in de regio Houten-Utrecht-Nieuwegein. 

Wat is een Parkinson Café?
Het Parkinson Café is een plek waar mensen met de ziekte van Parkinson, hun partners, familieleden, vrienden en andere belangstellenden elkaar kunnen ontmoeten en ervaringen kunnen delen. Er wordt informatie aangeboden over diverse thema’s, soms in de vorm van een gesprek en soms door zelf actief aan de gang te gaan.

Dit Parkinson Café wordt geleid door een werkgroep, bestaande uit de regionale contactpersonen van de Parkinson Vereniging en professionele zorgaanbieders van Careyn en Zorgspectrum - aangesloten bij ParkinsonNet. Onder hen zijn parkinsonpatiënten en mantelzorgers.

Hoe ziet een bijeenkomst eruit?

Op iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling.

14.00-14.30 uur: ontvangst met koffie en thee
14.30-15.00 uur: inleiding op het thema
15.00-15.30 uur: pauze met muziek, thee en koffie
15.30-16.00 uur: gelegenheid tot vragen en discussie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerdi Heins, contactpersoon van het Parkinson Café Nieuwegein, telefoon: 030 6065037

Locaties en tijd

Vanaf januari 2018 is er een nieuwe locatie. De bijeenkomsten vinden plaats in de grote zaal (Arsenaal) van Fort Vreeswijk.

Fort Vreeswijk 1
3433 ZZ  Nieuwegein
(zie ook www.fortvreeswijk.nl)

Iedere bijeenkomst staat een onderwerp centraal. De bijeenkomsten hebben een vaste tijdsindeling. De bijeenkomsten duren van 14.30 uur tot 16.30 uur.

Programma

Maandag 15 januari 2018
Specialist Ouderengeneeskunde dr. Vergeer vertelt vanmiddag over visusproblemen bij Parkinson.

Maandag 19 februari 2018
Een hersenoperatie (Deep Brain Stimulation ofwel DBS) kan een manier zijn om de bewegingsproblemen bij Parkinson te verminderen. Een DBS-verpleegkundige vertelt.

Maandag 19 maart 2018
Mindfulness houdt in: met beide benen op de grond blijven en verdragen wat er zich voordoet. Een mindfulness-trainer laat u ervaren hoe u dit kan oefenen.

Maandag 16 april 2018
De ziekte van Parkinson heeft vaak grote impact op de relatie tussen partners. Een psycholoog vertelt en gaat in gesprek met de zaal.

Maandag 14 mei 2018
Parkinson kan gepaard gaan met problemen met plassen en ontlasten. Gespecialiseerd fysiotherapeut Els van der Wiele geeft informatie.

Maandag 18 juni 2018
Zijn er alternatieven voor parkinsonmedicijnen? Wat kan er met voeding, supplementen en/of therapieën bewerkstelligd worden?

Maandag 17 september 2018
Het Parkinson Café blijft in beweging! Vanmiddag met een salsa-les.

Maandag 15 oktober 2018
Met Parkinson loop je geregeld tegen praktische problemen aan. Hoe kom je veilig uit bed? Welke hulpjes kunnen handig zijn bij het eten? De ergotherapeut demonstreert verschillende hulpmiddelen.

Maandag 19 november 2018
Wat heeft u altijd al willen weten over de ziekte van Parkinson? De gespecialiseerde ParkinsonNet-neuroloog beantwoordt uw vragen.

Maandag 17 december 2018
Jaarafsluiting.


Op het gebruik van deze website zijn de gebruiksvoorwaarden van toepassing.
Door het gebruik van de website of het forum gaat u akkoord met de toepasselijkheid van deze voorwaarden. 
Privacy- en cookiepolicy | Opzeggen lidmaatschap