Purmerend (Waterland) | parkinson-vereniging.nl

Purmerend (Waterland)

Parkinson Café Purmerend (Waterland)

Het Parkinson Café is iedere 2e maandag van de maand, behalve in juli, augustus en december, een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Dit is mogelijk door de gastvrijheid van de Zorgcirkel locatie Novawhere.

Alle bijeenkomsten beginnen om 16:00 uur tot 17.30 uur (zaal open vanaf 15.45 uur) in:

Zorgcirkel locatie Novawhere,
Zaal Het binnenhof,
Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1,
1444 HT   Purmerend

Bijdrage koffie & thee: € 2,-

Meer informatie:
info@parkinsoncafepurmerend.nl
Facebookpagina Parkinson Café Purmerend
Website: www.parkinsoncafepurmerend.nl
Coördinatoren: Anneke Taylor Parkins 075-6424593 en Theo van Beusekom 06-21281434

Programma 2018

8 januari 2018

– Invloed van muziek op Parkinson-
– Met Ankie Janssen, muziektherapeute –
– En aansluitend Nieuwjaarsreceptie –

Ankie Jansen zal ons laten horen hoe een liedje in het juiste tempo bijvoorbeeld freezing kan verminderen. Er is volop gelegenheid om mee te doen en te oefenen. Hierna is de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

12 februari 2018

– Parkinsoninzicht bij Parkinson –
– Met drs. Masja van het Hoofd -

Om Parkinsoninzicht, een landelijke kwaliteitsregistratie, meer bekendheid te geven en meer deelnemers te werven komt drs. Masja van  het Hoofd, beleidsmedewerker van de Parkinson Vereniging een presentatie geven over dit onderwerp.

12 maart 2018

– Rug- en schoudermassage–
– Met Miriam van der Zee, massagetherapeut –

Bijna iedereen met Parkinson heeft vaak last van zijn/haar rug of schouders. Miriam van der Zee is slaapOptimaalTarotMassage Pedicure. Vandaag laat Miriam zien hoe een rug- en  schoudermassage gegeven wordt en wat de effecten hiervan zijn.

Bij voldoende belangstelling leert Miriam van der Zee, in vier workshops van een uur, in de Molentocht, de partners/mantelzorgers hoe ze mensen met Parkinson een rug- en schoudermassage kunnen geven.

9 april 2018

– Hulpmiddelen bij Parkinson –
– Webbox –
– Rollators van Rollz –
– Parkinson Rollator –

Han van de Waard van Solution Radio legt werking van de webbox uit en demonstreert deze. De webbox leest de ondertiteling op de TV aan u voor.

Fabrikant Rollz geeft een demo van de Rollz motion. De rollator en rolstoel ineen. U kunt de rollator uitproberen. Er is ook  een Parkinson Rollator die u kunt uitproberen.

14 mei 2018

– Slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson –
– Met slaaptherapeut–

Een slaaptherapeut vertelt over slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson.

11 juni 2018

– Vraag de experts van ParkinsonNet -
Tafeltjesronde

Deze tafelronde kunt u al uw vragen stellen aan de deskundigen van diverse vakgebieden.

5 september 2018
Uitstapje. Klik hier voor de uitnodiging.

10 september 2018
– Acupunctuur bij Parkinson –
– met Ellen Olsthoorn –
Ellen Olsthoorn is acupuncturist in Purmerend. De traditionele Chinese geneeswijze heeft een bijzondere kijk op de ziekte van Parkinson en de symptomen er van. Acupunctuur kan de ziekte vertragen en ook de symptomen verzachten. Ellen verteld hoe dat werkt. Klik hier voor de uitnodiging. Klik hier voor de poster.

8 oktober 2018
– Atelier voor 2 en LEA de robotorollator –
– met Ingrid Schippers en Adaja Feijer –
Ingrid Schippers is afdelingshoofd cursussen en projecten bij Cultuurhuis Wherelant. Zei komt uitleggen wat “atelier voor twee” is.

Adaja Feijer is bewegingstechnoloog bij Robot Care Systems en demonstreert LEA de robotrollator.

12 november 2018
– Verhalen van Godfried Bomans –
– met Jacques Vriens en Jan Gouw  –
Jacques Vriens is kinderboekenschrijver en vertelt sprookjes geschreven door Godfried Bomans. Hij wordt op de piano begeleid door Jan Gouw.