Purmerend (Waterland) | parkinson-vereniging.nl

Purmerend (Waterland)

Parkinson Café Waterland/Purmerend

Het Parkinson Café is iedere 2e maandag van de maand, behalve in juli, augustus en december, een ontmoetingsplaats voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partner, familie, mantelzorgers en andere belangstellenden. Dit is mogelijk door de gastvrijheid van de Zorgcirkel locatie Novawhere.

Alle bijeenkomsten beginnen om 16:00 uur tot 17.30 uur (zaal open vanaf 15.45 uur) in:

Zorgcirkel locatie Novawhere,
Zaal Het binnenhof,
Prof. Mr. P.J. Oudlaan 1,
1444 HT   Purmerend

Bijdrage koffie & thee: € 2,-

Meer informatie:
parkinsoncafe@gmail.com
Facebookpagina Parkinson Café Purmerend
Website: www.parkinsoncafepurmerend.nl
Jasmina Apostolovic 06-28533713, Theo van Beusekom 06-21281434

Programma 2018

8 januari 2018

– Invloed van muziek op Parkinson-
– Met Ankie Janssen, muziektherapeute –
– En aansluitend Nieuwjaarsreceptie –

Ankie Jansen zal ons laten horen hoe een liedje in het juiste tempo bijvoorbeeld freezing kan verminderen. Er is volop gelegenheid om mee te doen en te oefenen. Hierna is de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie.

12 februari 2018

– Parkinsoninzicht bij Parkinson –
– Met drs. Masja van het Hoofd -

Om Parkinsoninzicht, een landelijke kwaliteitsregistratie, meer bekendheid te geven en meer deelnemers te werven komt drs. Masja van  het Hoofd, beleidsmedewerker van de Parkinson Vereniging een presentatie geven over dit onderwerp.

12 maart 2018

– Rug- en schoudermassage–
– Met Miriam van der Zee, massagetherapeut –

Bijna iedereen met Parkinson heeft vaak last van zijn/haar rug of schouders. Miriam van der Zee is slaapOptimaalTarotMassage Pedicure. Vandaag laat Miriam zien hoe een rug- en  schoudermassage gegeven wordt en wat de effecten hiervan zijn.

Bij voldoende belangstelling leert Miriam van der Zee, in vier workshops van een uur, in de Molentocht, de partners/mantelzorgers hoe ze mensen met Parkinson een rug- en schoudermassage kunnen geven.

9 april 2018

– Hulpmiddelen bij Parkinson –
– Webbox –
– Rollators van Rollz –
– Parkinson Rollator –

Han van de Waard van Solution Radio legt werking van de webbox uit en demonstreert deze. De webbox leest de ondertiteling op de TV aan u voor.

Fabrikant Rollz geeft een demo van de Rollz motion. De rollator en rolstoel ineen. U kunt de rollator uitproberen. Er is ook  een Parkinson Rollator die u kunt uitproberen.

14 mei 2018

– Slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson –
– Met slaaptherapeut–

Een slaaptherapeut vertelt over slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson.

11 juni 2018

– Vraag de experts van ParkinsonNet -
Tafeltjesronde met

Deze tafelronde kunt u al uw vragen stellen aan de deskundigen van diverse vakgebieden.