Rotterdam e.o. (reizend) | parkinson-vereniging.nl

Rotterdam e.o. (reizend)

Reizend Parkinson Café Rotterdam

Parkinson Café Rotterdam is een reizend Parkinson Café op diverse, wisselende locaties in Rotterdam-centrum, Rotterdam-zuid, Krimpen aan de IJssel.

Het Parkinson Café is een laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met de ziekte van Parkinson(ismen), hun partners, familieleden en mantelzorgers. In een ontspannen sfeer worden er diverse onderwerpen besproken. Naast het uitwisselen van informatie en ervaringen kunt u in het Parkinson Café ook contact leggen met lotgenoten.

Iedere laatste donderdag van de maand van 15.00 uur – 17.00 uur (behalve juli).

25 januari 2018
Multidisciplinaire behandeling, wat is dat?

22 februari 2018
Visio: zichtproblemen bij parkinson

Locatie: Wijkgebouw het Palet, Rembrandtlaan 37, 2922 CV Krimpen a/d IJssel

29 maart 2018
Boksen en parkinson

Locatie: Rijckehove, Tsjaikovskistraat 1, 2901 HM Capelle aan den IJssel

26 april 2018
Naar een verpleeghuis: hoe, wanneer en het verdriet….

Locatie: Havenpolikliniek, Haringvliet 2, 3011 TD Rotterdam.

Klik hier om de uitnodiging te downloaden.

31 mei 2018
Intimiteit en vrijen: hoe hou je het leuk?

28 juni 2018
Onze jaarlijkse Picknick

26 juli 2018
Geen Pcafé

30 augustus 2018
Slapen en slaapproblemen bij parkinson

27 september 2018
Voorlichtingsmarkt hulp en hulpmiddelen

25 oktober 2018
De laatste fase: je moet er niet/wél aan denken!?

29 november 2018
Koorzang

27 december 2018
Nog onbekend

Frans Andriessen, 06-18681942, parkinsoncaferotterdam@gmail.com

Kijk voor het laatste nieuws: www.parkinsoncaferotterdam.nl

Medewerker Parkinson Café in Rotterdam

Gepubliceerd op 7 maart 2017

De Parkinson Vereniging is op zoek naar een medewerker Parkinson Café in Rotterdam voor ondersteuning bij de organisatie van een Parkinson Café.

De Parkinson Vereniging is een middelgrote patiëntenvereniging met bijna 9.000 leden. De ruim 600 vrijwilligers in de vereniging worden ondersteund door een eigen bureau met 7 medewerkers. Het bureau voert samen met actieve leden activiteiten uit op het gebied van lotgenotencontact, voorlichting, belangenbehartiging en wetenschapsbeleid.  De Parkinson Vereniging organiseert jaarlijks diverse bijeenkomsten voor leden, waaronder het jaarlijkse symposium Wereld Parkinson Dag. Op regionaal en plaatselijk niveau zijn er wekelijks activiteiten van allerlei aard. De bekendste daarvan zijn de 65 Parkinson Cafés waar men elkaar maandelijks kan ontmoeten in een informele, ontspannen sfeer.

Wat vragen wij van u?

Als medewerker Parkinson Café levert u uw bijdrage samen met een team van medewerkers, aan de organisatie van een Parkinson Café, minimaal 4 en maximaal 12 x per jaar.

U heeft kennis van de ziekte van Parkinson(ismen) en affiniteit met de standpunten van de Parkinson Vereniging. U biedt de bezoekers van het Parkinson Café een luisterend oor en beschikt over goede contactuele eigenschappen.

U kunt ondersteunen bij diverse werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld: vormgeven, teksten schrijven, afspraken maken met sprekers/locatie etc., serveren van dranken, netwerken, fondsenwerven en boekhouden.

Als echte teamspeler vind u het leuk om samen met de andere vrijwilligers in uw team de Parkinson Café bijeenkomsten mede vorm te geven.

Wat krijgt u ervoor terug?

• Persoonlijke contacten tijdens de Parkinson Cafébijeenkomsten en bij de overleggen met uw Parkinson Caféteam.

• Meer kennis opdoen tijdens de eendaagse cursus “Maak kennis met de Parkinson Vereniging”.

• Een bedrijfs- en ongevallenverzekering.

Geïnteresseerd in de functie? Voor meer informatie of contact:  miriam@parkinson-vereniging.nl of telefonisch 030 65 61 369.