Neurocampus | parkinson-vereniging.nl

Neurocampus

Parkinson? Hoe houd ik mijn aandacht erbij?

Natuurlijk door de cursus te volgen die door uw eigen Parkinson Vereniging wordt aan geboden.

Maar er is meer!

U kunt in uw eigen tempo en op uw eigen tijdstip en met uw eigen niveau van moeilijkheid uw brein trainen.

In 2007 is door een ziektekostenverzekeraar in samenwerking met de Hersenstichting en TNO een programma ontwikkeld en voor iedereen gratis toegankelijk op internet geplaatst: Neurocampus. Ga naar www.neurocampus.nl en registreer u in het systeem. Daarna kunt u gewoon beginnen.

Er zijn 5 rubrieken t.w.: Taal, Rekenen, Inzicht, Geheugen, en Logica. Elke rubriek heeft een aantal oefeningen, bijvoorbeeld Taal heeft Woordzoeker, Een te veel, Woordlink, Sinogram en Woordknip.

U kunt op niveau 1,2 en 3 oefenen (spelen). U kunt indien gewenst ook tentamen en examen doen.

Ook parkinsonpatiënten die onze cursus al hebben gevolgd, kunnen hun brein vitaal houden door regelmatig deze leuke oefeningen te doen.

Ga de uitdaging aan en veel succes!

Hans van Leeuwen