Nieuwsflits 5 november 2020

Geachte heer Vonk,

Ook in deze nieuwsflits vertellen we weer over één van de onderzoeken die in 2020 is gesubsidieerd door de Parkinson Vereniging. Ook attenderen we u graag op een nieuw themablad over ergotherapie waarmee de verzameling van themabladen is uitgebreid. Daarnaast zijn er twee updates over medicijnleveringsproblemen die we onder de aandacht brengen. Wist u dat er ook bedrijven zijn die de Parkinson Vereniging sponsoren? Jonic Solutions is er een van! Tot slot een herhaalde oproep van de onderzoekers van de GOUDmantel-studie

Veel leesplezier!

 
Nieuw themablad over ergotherapie

De Parkinson Vereniging verstrekt onafhankelijke, betrouwbare informatie die met zorg voor u is samengesteld. Naast de informatie die we verstrekken op de website en in brochures, beschikken we ook over zogenaamde themabladen. Dit zijn A4' tjes met daarop heel beknopte informatie over een bepaald thema. Onlangs hebben we een themablad over ergotherapie toegevoegd aan het assortiment.

 
Download hier alle themabladen
De Parkinson Vereniging maakt onderzoek mogelijk naar de relatie tussen reukstoornissen en de ziekte van Parkinson

Onderzoekers konden ook dit jaar weer subsidie aanvragen bij de Parkinson Vereniging voor projecten die passen binnen één of meer thema’s van de onderzoeksagenda. Er zijn maar liefst vier mooie projectplannen gehonoreerd.

Eén van de projecten die binnenkort van start gaat dankzij subsidie van de Parkinson Vereniging, is de vervolgstudie naar het verloop en de voorspellende waarde van reukstoornissen bij parkinson. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoekers van het Amsterdam UMC.

 
Lees meer over dit onderzoek
Problemen rondom Levodopa/Carbidopa RT

We hebben diverse meldingen gekregen over problemen rondom Levodopa/Carbidopa RT. Deze gaan vooral over het slecht leverbare Sinemet cr 125 met gereguleerde afgifte. En vervolgens over de andere werking van gelijksoortige tabletten van andere leveranciers. 

 
Lees hier wat wij hieraan doen
Selegiline HCl Sandoz 5 mg niet meer leverbaar

Het middel Selegiline HCl Sandoz 5 mg kan niet meer geleverd worden door Sandoz. Hun antwoord op onze vraag hierover luidt:

Selegiline HCl Sandoz is inderdaad definitief uit het assortiment omdat onze leverancier het product niet meer kan maken. Het is dus helaas niet mogelijk om dit product nog te verkrijgen."

 
Lees hier de volledige reactie van Sandoz
Jonic Solutions en Parkinson Vereniging heffen de beker op een goede samenwerking

Wij zijn verheugd te melden dat Jonic Solutions onlangs sponsor is geworden van de Parkinson Vereniging. Jonic Solutions is een jonge maatschappelijk betrokken onderneming die de drinkbeker SASSCup ontwikkelde voor mensen die door trillende armen en handen problemen ervaren bij het drinken.

 
Lees hier meer over de SASSCup
Herhaalde oproep: Mantelzorgers zijn GOUD waard!

Voor het GOUDmantel-Parkinson project wordt nog gezocht naar deelnemers, met name oud-mantelzorgers van wie de naaste met Parkinson(isme) is overleden. Heeft u als mantelzorger zorg verleend aan iemand met de ziekte van Parkinson of parkinsonisme, die inmiddels is overleden? Dan horen de onderzoekers graag meer over uw ervaringen.

 
Lees hier de volledige oproep
   

U kunt deze nieuwsflits van de Parkinson Vereniging ook online bekijken. U kunt altijd reageren op deze nieuwsflits door een mail te sturen naar: communicatie@parkinson-vereniging.nl. Ook kunt u uw voorkeuren instellen of uitschrijven op de website.