Parkinson boksen Parkinsoncafé Lelystad, 5 februari 2024

Erik Ronde vertelt in het kort wat het doel is van Parkinson boksen.

Verslag Parkinsoncafé 5 februari 2024

Onderwerp: Parkinson boksen

Gastspreker: Erik Ronde

Aantal aanwezigen: 25

Ook aanwezig : Iris, dochter Erik

Albert Lieverse opent de bijeenkomst.

Erik Ronde vertelt in het kort wat het doel is van Parkinson boksen. Het gaat vooral om het bewegen en niet zozeer om agressief te zijn. Erik heeft een aparte training gevolgd, maar is een sportinstructeur en geen fysiotherapeut of medicus. Tijdens zijn lessen worden ook andere oefeningen gedaan die niets met boksen te maken hebben. Er zitten uitsluitend mensen met Parkinson in zijn lessen. De partner kan eventueel in een aangelegen ruimte fitnessoefeningen doen tijdens de les. Er is een warming up (aan het begin van de les) en een cooling down (aan het einde van de les). Er is (tot nu toe) geen vergoeding mogelijk van de ziektekostenverzekeraars (misschien via ouderenfondsen?). Het filmpje van Flevonieuws staat via een link op de website van het Parkinsoncafé. De boksgroepen (met maximaal 10 personen) zijn heel gezellig.

Aan het begin van de demonstratie begint iedereen met de armen te strekken en daarna begonnen we met het overgooien van een grote bal, waarbij je de namen van degenen naar wie je de bal gooide moest roepen en de buren van de vanger door de knieën moesten zakken. Na de pauze kwamen er boks- en balansoefeningen. De partner assisteert de persoon met Parkinson.

Na afloop bedankte Albert Erik en dochter voor de demonstratie en informatie. Het was een geslaagde, informatieve en gezellige middag. De Parkinsoncaféwerkgroepsleden zien u graag weer op onze volgende bijeenkomst op maandag 4 maart.

Boksen 1Boksen 3Boksen 2Boksen 4Boxen 5Boksen 7Boksen 8Boksen 9Boksen 11

« Ga terug naar Parkinson Café Lelystad

Logo Parkinson_CAFE_300

Hanzeborg
Koningsbergenstraat 201-A
8232 DC Lelystad

E-mail: info@parkinsoncafelelystad.nl

Terug naar boven