Parkinson Op Maat: een onderzoek naar persoonsgerichte zorg.

Parkinson Op Maat: een onderzoek naar persoonsgerichte zorg.

3 oktober 2018

Update 1-12-2020: Door het coronavirus heeft de Parkinson Op Maat-studie dit jaar helaas een aantal maanden stilgelegen. Hierdoor hebben de onderzoekers het oorspronkelijke onderzoeksplan moeten aanpassen. Lees hier de volledige update.

De ziekte van Parkinson is ingewikkeld en de uiteenlopende symptomen zijn voor iedereen anders. Op dit moment begrijpen artsen nog niet wat deze grote verschillen veroorzaakt. Dit maakt het lastig om te voorspellen hoe de ziekte zich zal ontwikkelen en om per persoon de beste behandeling te bepalen. De Parkinson Op Maat-studie hoopt hier verandering in te brengen door 650 mensen met parkinson 2 jaar lang nauwkeurig te volgen. 

Update 3 november 2020

Op 25 september vond het jaarlijkse Parkinson op Maat-event plaats. U kunt de videoregistraties van deze bijeenkomst terugzien in de vraagbaak van Parkinson op Maat.

Bekijk de videoregistraties van dit evenement

Update 14 april 2020

De geavanceerde smartwatch die wordt gebruikt in de Parkinson op Maat-studie kan mogelijk vaststellen of iemand een covid-infectie heeft: daar gaat onder leiding van Bas Bloem van het Radboud UMC een groep wetenschappers onderzoek naar doen.

Luister het interview hierover dat werd gehouden op NPO1-radio

Videoupdate over Parkinson Op Maat 1 april 2020:

Doel van het onderzoek

Het uiteindelijke doel van de Parkinson Op Maat-studie is om mensen met parkinson de best mogelijke en op het individu afgestemde zorg te bieden. Zo hopen we dat artsen op den duur nauwkeuriger kunnen vertellen hoe de toekomst van mensen met parkinson eruit ziet en wat zij kunnen doen om deze positief te beïnvloeden. Dit willen we bereiken door nieuwe kennis op te doen om meer inzicht te krijgen in het ontstaan en verloop van de ziekte, data te delen om het onderzoek naar parkinson te versnellen en deze data veilig te borgen.

 

Labels:

Terug naar boven