'ParkinsonPartner' - Nicolette de Boer

'ParkinsonPartner' - Nicolette de Boer

9 januari 2019

Mijn echtgenoot heeft sinds zes jaar de diagnose parkinson. Jaren eerder merkte ik dat hij langzaam veranderde dat maakte mij onzeker en soms wanhopig. Om te begrijpen wat er gebeurde en om zo goed mogelijk om te gaan met de situatie maakte ik notities, deze vormen de basis van mijn nieuwe boek ParkinsonPartner.

Het boek ParkinsonPartner is geschreven vanuit het perspectief van de partner. Simpelweg omdat ik een parkinsonpartner ben. Als je te maken krijgt met parkinson dan kan je drie dingen doen:

  1. toelaten dat de ziekte jullie leven bepaalt,
  2. eraan onderdoor gaan,
  3. of er sterker door worden.

Wij zijn de parkinson de baas!

Het boek is ons verhaal over hoe wij parkinson de baas werden en nog steeds zijn. Het eerste dat ik heb gedaan was het verzinnen van een alternatief voor de aanduiding ‘parkinsonpatiënt’. Het woord patiënt hoort bij een klinische setting niet bij een relatie. Als partner vind ik parkinsonner een mooie naam. Roy is zeiler, bergbeklimmer en kampeerder. In dat rijtje plaats ik parkinsonner. Zo’n stoere naam doet recht aan de groep mannen en vrouwen die de diagnose parkinson krijgen. Ik zie dagelijks de tak van sport, die parkinsonpatiënten moeten beoefenen om volwaardig te leven. Dit zijn eerder topsporters dan patiënten.

Ik ben er trots op om de partner van een parkinsonner te zijn!

ParkinsonPartner is meer dan alleen praktisch

Met een graad in de gedragswetenschappen op zak heb ik vooral interesse in hoe je mentaal en door gedrag, het verloop van de ziekte kunt beïnvloeden. Dat heeft een praktisch boek opgeleverd, met verrassende inzichten, een verhaal over een grote liefde en hoe je droefheid en onzekerheid kunt omzetten in kracht. Ik merk dat ik het script soms zelf pak om even te lezen wat je kunt doen, als het leven tegen zit.

ParkinsonPartner het boek

Het boek ParkinsonPartner kost normaal € 19,95 en is verkrijgbaar in alle boekwinkels. Bestel je via www.nicolettedeboer.com/parkinsonpartner-korting/ dan krijgen leden van de Parkinson Vereniging korting en betalen zij € 15,95 (incl. verzendkosten).

Labels:

Terug naar boven