De vliegende kreeft - Nicolette de Boer

De vliegende kreeft - Nicolette de Boer

19 maart 2020

Op 11 april 2020 - Wereld Parkinson Dag - verschijnt het boek ‘De vliegende kreeft’ van Nicolette de Boer. Een vervolg op haar in 2018 gepubliceerde boek ‘ParkinsonPartner’. Kort na het verschijnen van dat boek, werd zij hard onderuit gehaald door een burn-out. De ziekte van Parkinson, kanker, pancreatitis en het ontslag van haar echtgenoot gingen haar draagkracht te boven. 

Vliegende kreeft.jpg

Een persoonlijk verhaal en zelfhulpboek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg

Als gedragswetenschapper werkte zij al 40 jaar aan het gericht veranderen van gedrag van mensen. Nu moest zij als mantelzorger aan zichzelf werken. Hoe dat verliep en hoe ze ziekte en angst overwon staat beschreven in ‘De vliegende kreeft’. Een boek voor elke mantelzorger die worstelt met ziekte en zorg en op zoek is naar hoopvolle vooruitzichten.

Op zoek naar hoop, herstel en gezondheid

In ‘De vliegende kreeft’  beschrijft Nicolette in drie delen hoe ze ziekte en angst overwon. Deel één gaat over hoop. Deel twee staat in het teken van herstel. De lezer vindt er praktische ideeën om zelf aan de slag te gaan. Deel drie gaat over gezondheid. Haar pelgrimstocht van Porto naar Santiago speelt daarin een belangrijke rol.

Haar overwinning op ziekte en angst

Tegenover angst en bezorgdheid zette Nicolette liefde en vertrouwen. In plaats van twijfel kwam focus op herstel. Diagnoses en prognoses verving zij door hoop. Ziekte en verdriet noemt ze ‘vliegende kreeften’. Als ze haar plagen dan stuurt zij ze weg. De kreeften nemen alle narigheid mee op hun vlucht naar de horizon. ‘Ik ontdekte dat ikzelf alleen weet wat ik nodig heb. Die gedachte draag ik nu altijd bij mij. Het maakt mij vrij van alles en iedereen en brengt puur geluk.’
Mantelzorg in cijfers

De samenleving steunt steeds meer op mantelzorg. Het SCP meldt:

  • 1 op de 3 Nederlanders (17+) geven mantelzorg (ca 4 miljoen)
  • 42% ondersteunt (schoon)ouders (ca 1,7 miljoen)
  • 13% helpt de eigen partner (ca 0,5 miljoen)

Van degenen die voor de eigen partner zorgen, ervaart 1 op de 10 een hoge belasting. Een sterk groeiende groep van kwetsbare mantelzorgers van 50-74-jarigen: een deel heeft immers zelf ook met gezondheidsbeperkingen te maken.

Over de auteur

Nicolette de Boer (1955), gedragswetenschapper, docent en auteur. Haar passie is het gedrag van mensen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden. Als Allen Carr therapeut gaf zij training in ‘Stoppen met roken’ en ‘Goed gewicht’, als ervaren docent ontwikkelde zij lesmateriaal voor het basisonderwijs in rekenen en taal via het door haar opgerichte DiKiBO. Eerder verscheen van haar het boek ParkinsonPartner (2018).

Details

De vliegende kreeft
Ondertitel: Over hoop, herstel en gezondheid
Uitgever: Vanderwel B.V.
Auteur: Nicolette de Boer
Vormgeving: Cees van der Wel
Redactie: Alma Wolthuis
Paperback/softcover, 206 pagina's
Formaat: 130 x 200 mm

Prijs: € 14,95
Prijs e-book: € 9,95

ISBN: 9789082806229
ISBN e-book: 9789082806236  

Klik hier om het boek te bestellen

Labels:

Terug naar boven