Vijf jaar wittebroodsweken - Gerda Neefjes

Vijf jaar wittebroodsweken - Gerda Neefjes

3 juni 2020

Vijf jaar wittebroodsweken van Gerda Neefjes is een per 1 juni 2020 verschenen paperback van 144 pagina's. Net als het voorgaande boek is het een schetsboek met verrassende, no-nonsense en ontroerende teksten en kleurrijke tekeningen in inkt en waterverf. Behalve over de ziekte zelf, gaat het ook over andere onderwerpen, zoals vriendschap, werk en kunst.

Vijf jaar wittebroodsweken.jpg

Het boek en de schrijfster

De schrijfster heeft sinds 2015 de ziekte van Parkinson en op de achterkant van het boek zegt zij het volgende: 

'Op mijn 52ste kreeg ik de diagnose Ziekte van Parkinson en nu, vijf jaar later, ben ik nog steeds van de partij. Je gaat er inderdaad niet dood aan, al knap je er ook weer niet van op. De eerste jaren met parkinson worden de honeymoon, oftewel de wittebroodsweken genoemd, de fase van de ziekte waarin je nog van geluk mag spreken en niet mag klagen omdat je nog niet ernstig invalide bent. 
Ik heb deze periode vastgelegd in tekeningen en teksten in vier schetsboeken. De eerste twee schetsboeken vormden samen Parkinson in pen en penseel. Het boek kreeg als kwalificaties: kleurrijk, verrassend, indrukwekkend informatief, bijzonder mooi, ontroerend en grappig. Dit tweede boek, bestaande uit de schetsboeken 3 en 4, is daarop een waardig vervolg. De tekeningen zijn gedaan in inkt en waterverf in dezelfde afmetingen als die in het boek. Soms heb ik daarbij ook kleurpotlood, viltstift, een stempel of bedrukt papier gebruikt, aangevuld met een enkele foto.'
 
Wittebroodsweken_vogeltje.jpg

Details 

Vijf jaar wittebroodsweken
Uitgeverij Gerda Neefjes
Auteur: Gerda Neefjes
Paperback, 144 pagina's
Formaat: 148mm x 210mm 

Prijs: 16,95

ISBN: 9789082988819


Het boek kost € 16,95 en is in te zien en te bestellen via onderstaande link:

Labels:

Terug naar boven