Parkinson bij de psychiater - Sonja Rutten en Odile van den Heuvel

Parkinson bij de psychiater - Sonja Rutten en Odile van den Heuvel

20 januari 2021

Op 1 april 2021 verscheen het boek 'Parkinson bij de psychiater'. Verhalen over liefde, rouw en veerkracht geschreven door Sonja Rutten & Odile van den Heuvel.

Dit boek doorbreekt het taboe rond de psychiatrische klachten die gepaard gaan met de ziekte van Parkinson.

P. bij de psychiater.jpg
Bij de ziekte van Parkinson denken we aan trillende handen en traagheid. Maar Parkinson gaat ook gepaard met psychiatrische problemen zoals angst, depressie en psychose. In een reeks ontroerende, aangrijpende en komische waargebeurde verhalen nemen psychiaters Odile van den Heuvel en Sonja Rutten ons mee in hun dagelijkse werk met mensen met Parkinson. Op een frisse en heldere manier komen de meest voorkomende psychische klachten bij Parkinson in hun verhalen aan bod. 'Parkinson bij de psychiater' is een ode aan de veerkracht en creativiteit van mensen met parkinson en doorbreekt het taboe rond de psychiatrische klachten die gepaard gaan met parkinson.

De auteurs

Sonja Rutten is psychiater en promoveerde op onderzoek naar angst, depressie en slaapproblemen bij de ziekte van Parkinson. Zij is sinds 2012 verbonden aan het Centrum voor Neuropsychiatrie.

Odile van den Heuvel is psychiater en hoogleraar Neuropsychiatrie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze richtte in 2010 het Centrum voor Neuropsychiatrie van Amsterdam UMC op, waar mensen met Parkinson en psychische klachten behandeld worden.

Details

Parkinson bij de psychiater
Uitgeverij De Geus
Auteurs: Sonja Rutten & Odile van den Heuvel
Paperback, 176 pagina's

Prijs: €21,99

ISBN 9789044544664

Klik hier om het boek te bestellen

Recensie

Sonja en Odile.jpg

Labels:

Terug naar boven