Parkinson Vereniging en Zorg voor Parkinson werken samen

Parkinson Vereniging en Zorg voor Parkinson werken samen

20 januari 2022

Vanaf 2022 is de Parkinson Vereniging nauw betrokken bij het regionale zorgverbeteringstraject Zorg voor Parkinson. De Parkinson Vereniging werkt in de regionale proeftuin mee bij het uitproberen van zorgverbeteringen, zodat deze later landelijk verspreid kunnen worden. Zo werken we samen aan de best mogelijke zorg voor mensen met parkinson en hun naasten.

Zorg voor Parkinson 

Zorg voor Parkinson is een zorgverbeteringstraject in de regio Arnhem-Zevenaar, Nijmegen, Boxmeer en Oss-Uden-Meierijstad. Vijf ziekenhuizen, zorgverleners in de regio en mensen met parkinson werken samen voor de beste parkinsonzorg. Voor zorgverleners en voor mensen met parkinson zijn er verschillende projecten en innovaties waarin samen wordt gewerkt. Bent u onder behandeling bij het CWZ, Bernhoven, Pantein, Radboudumc, of het Rijnstate? Kijkt u dan op de website www.zorgvoorparkinson.nlhoe u op de hoogte kunt blijven of meedenken. 

Regionaal leren & landelijk uitrollen 

Er was al goede samenwerking, maar vanaf 2022 werkt de Parkinson Vereniging structureel en intensief samen met Zorg voor Parkinson. Dit geeft de Parkinson Vereniging de gelegenheid om nieuwe projecten en ideeën samen met mensen met parkinson, naasten en zorgverleners uit te proberen in de regio. Het doel is dat de initiatieven die in de Zorg voor Parkinson-regio nuttig blijken voor mensen met parkinson, daarna landelijk worden uitgerold via de Parkinson Vereniging. Zodat iedereen in Nederland kan profiteren van de best mogelijke parkinsonzorg.

Zorgvoorparkinson  Logo-Parkinson_RGB

Terug naar boven