Profielwerkstuk over de relatie tussen parkinson en RLS

Profielwerkstuk over de relatie tussen parkinson en RLS

7 maart 2022

Daar is het dan! Mijn profielwerkstuk is na iets meer dan een jaar af en klaar om het met u allen te delen. 

Een aantal maanden terug heb ik u gevraagd een enquête in te vullen waarin vragen werden gesteld over of u misschien klachten heeft gehad die bij RLS horen voordat u de diagnose parkinson kreeg. Ik wil alle mensen die op deze enquête hebben gereageerd heel graag bedanken, ook al waren dit er niet zo veel (er zijn uiteindelijk 5 antwoorden op mijn enquete binnengekomen).

Juist het feit dat mijn proefgroep uiteindelijk vrij klein bleek te zijn heeft ervoor gezorgd dat ik mijn profielwerkstuk een interessante, leerzame en vooral ook uitdagende vorm heb kunnen geven. Ik heb er namelijk voor gekozen om een research proposal* te schrijven om op grote schaal onderzoek te kunnen doen naar de relatie tussen RLS en parkinson, met als basis de zeer interessante resultaten die naar voren kwamen uit "de pilot" dat is dus de enquête waar een aantal van u op heeft gereageerd. Hieronder kunt u mijn profielwerkstuk lezen, ik hoor het graag als er nog vragen of opmerkingen zijn, en dan wil ik u allen nogmaals zeer bedanken voor uw bijdrage aan mijn profielwerkstuk en het mooie resultaat ervan: mijn profielwerkstuk is namelijk beoordeeld met een, volgens mijn docent, dikke 10! 

Bente Boerland 

*Een research proposal is, zoals het woord in het Engels al zegt, een voorstel om een bepaald onderzoek te kunnen doen, in mijn geval dus een onderzoek naar de relatie tussen RLS en parkinson. 

Bekijk hier het profielwerkstuk van Bente

Terug naar boven