Uitnodiging focusgroep voor mantelzorgers over slikproblemen in de langdurige zorg

Uitnodiging focusgroep voor mantelzorgers over slikproblemen in de langdurige zorg

10 januari 2023

Update 28 februari 2023: Het is niet meer mogelijk om deel te nemen aan deze focusgroep

Stichting Kwaliteitsimpuls Langdurige Zorg (SKILZ) is bezig met de ontwikkeling van een richtlijn die zorgverleners, cliënten en naasten kan ondersteunen bij slikproblemen in de langdurige zorg.

Slikproblemen komen regelmatig voor bij mensen met een verstandelijke beperking en kwetsbare ouderen. Onder slikproblemen verstaan we moeite met kauwen en/of slikken van vocht en voeding, waardoor er moeite met eten en drinken ontstaat, die risico's zoals verslikken met zich meebrengen. Deze klachten hebben grote impact op hun kwaliteit van leven en vormen een groot gezondheidsrisico. Zorgprofessionals zijn op zoek naar handvatten om slikproblemen in de langdurige zorg meer aandacht te geven, zodat verslikken en vervelende gevolgen kunnen worden voorkomen.

Ook is er behoefte aan meer kennis voor en begeleiding aan mantelzorgers zodat zij hun naasten goed kunnen instrueren om verslikken te voorkomen.

Bent u mantelzorger van een oudere of iemand met een verstandelijke beperking die langdurige zorg ontvangt en slikproblemen ervaart? Dan nodigen we u van harte uit om deel te nemen aan deze focusgroep. De totale tijdsinvestering voor deelnemers is ongeveer 2 uur. We zullen tijdens deze focusgroep ingaan op problemen rondom het verslikken van uw naasten en welke behoeften u heeft in de begeleiding hierin. Deelnemers ontvangen een kleine attentie na deelname aan de focusgroep.

Om u aan te melden kunt u op de volgende link klikken: https://nl.surveymonkey.com/r/FocusgroepMantelzorgSlikproblemen.

Daar kunt u ook aangeven welke data u zou kunnen en of u voorkeur heeft voor online of op locatie in Utrecht.

Heeft u nog vragen? Mail dan ook gerust naar Tanja Mol, t.mol@skilz.nu.

Labels:

Terug naar boven